ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκλητικοί, αμετανόητοι και με χειροπέδες

Στην Ευελπίδων Μιχαλολιάκος και οι 4 χρυσαυγίτες βουλευτές

Κατηγορίες θα τους απαγγείλει ο  εισαγγελέα Πρωτοδικών στην Ευελπίδων. Αναλυτικά, η διαδικασία που θα ακολουθηθεί μέχρι τις απολογίες των κατηγορουμένων.

Στην Ευελπίδων Μιχαλολιάκος και οι 4 χρυσαυγίτες βουλευτές

Προκλητικοί οι χρυσαυγίτες Κασιδιάρης και Λαγός,  αποχωρώντας από την ΓΑΔΑ φώναζαν δεν λυγίζουμε, Ζήτω η Χρυσή Αυγή και άντε ρε ρουφιάνοι. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν δέχθηκε να τον κρατήσει άνδρας της αστυνομίας.

Με χειροπέδες η μεταγωγή και των 5. Έπειτα από περίπου εννέα ώρες παραμονής στον 12ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιάννης Λαγός, Νίκος Μίχος  πήραν τον δρόμο για την Ευελπίδων με τα τζιπ της Αντιτρομοκρατικής, προκειμένου να απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος τους.

Δεν μας φοβίζει τίποτε φώναξε με θράσος ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Περήφανοι δήλωσαν και κατά την είσοδό τους στην Ευελπίδων. «Δεν λυγίζουμε», Ζήτω η Χρυσή Αυγή, φώναζαν έξαλλοι οι συλληφθέντες.

«Το βράδυ να φάτε μνημόνιο δεν θα έχει τίποτα άλλο η κατσαρόλα» φώναζε ο Ηλίας Παναγιώταρος προκλητικά στους δημοσιογράφους κατά την προσαγωγή του στον εισαγγελέα.

Η Ελένη Ζαρούλια φώναζε στον σύζυγό της, Νίκο Μιχαλολιάκο «αγάπη μου τους ξεφτίλισες» και η κόρη του έσπευσε να τον αγκαλιάσει.

Έξω από τα δικαστήρια στην Ευελπίδων είναι συγκεντρωμένοι οπαδοί της Χρυσής Αυγής που φωνάζουν συνθήματα.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί έχει ως εξής:

Ασκείται ποινική δίωξη και  προσάγονται στον Ανακριτή. Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης θεωρείται δεδομένο ότι οι κατηγορούμενοι θα πάρουν προθεσμία ώστε να λάβουν γνώση της δικογραφίας αυτοί και οι δικηγόροι τους, και να προετοιμάσουν τις καταθέσεις τους.

Σε κάθε περίπτωση, εντός 5ημέρου, δηλαδή το αργότερο μέχρι την Πέμπτη, θα πρέπει να έχουν απολογηθεί στον ανακριτή για να αποφασιστεί εάν θα οδηγηθούν στη φυλακή ή θα αφεθούν ελεύθεροι.

Υπάρχουν σκέψεις, να ανατεθεί η υπόθεση σε Εφέτη Ειδικό Ανακριτή. Καθώς όμως απαιτείται χρόνος για να γίνουν οι απαιτούμενες διαδικασίες για κάτι τέτοιο, οι αρχικές καταθέσεις - απολογίες θα γίνουν στην Ευελπίδων.

Οι κατηγορούμενοι, θα παραμείνουν στη ΓΑΔΑ μέχρι την απολογία τους.

Η μεταγωγή στην Ευελπίδων και των υπολοίπων συλληφθέντων της Χρυσής Αυγής αναμένεται το επόμενο διάστημα.

mixaloliakos2

 

 

 

 

 

xeiropedes

xa3

xa1

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.