ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έντονες οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης

Αρβανιτόπουλος: Ανοιχτό σε αλλαγές το νομοσχέδιο για το νέο λύκειο

Την έντονη αντίδρασή της εξέφρασε σύσσωμη η αντιπολίτευση για το προωθούμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το νέο λύκειο, κατά τη συζήτησή και ψήφισή του στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. «Θα γίνουν αλλαγές», υποσχέθηκε ο υπουργός Παιδείας.

Αρβανιτόπουλος: Ανοιχτό σε αλλαγές το νομοσχέδιο για το νέο λύκειο

Ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, χαρακτήρισε «τομή» τις αλλαγές στην επαγγελματική και τεχνική εκπαίδευση και κατάρτιση και δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει σε βελτιωτικές αλλαγές μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια την ερχόμενη Τρίτη, όπως στην ένταξη της πληροφορικής στα εξεταζόμενα μαθήματα. Σε μια προσπάθεια να αναδείξει την προεργασία που έγινε για τη σύνταξη του νομοσχεδίου, σημείωσε πως «το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο δεν προέκυψε από το πουθενά αλλά μετά από έναν μεγάλο και εξαντλητικό διάλογο που ξεκίνησε επί σειρά προηγούμενων υπουργών και κυβερνήσεων και συνεχίστηκε μέχρι σήμερα».

«Στόχευση όλων είναι να έχουμε ένα γνωσιακό αυτοτελές λύκειο στο βαθμό του εφικτού. Έχουμε επίγνωση των αναγκών της ελληνικής οικογένειας γι’ αυτό και ο προσανατολισμός μας είναι στο να μην χρειάζονται οι μαθητές φροντιστηριακή ενίσχυση» σημείωσε ο υπουργός.

Απέρριψε τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ περί μετατροπής του λυκείου σε εξεταστικό κέντρο, αντιτείνοντας την άντληση του 50% των θεμάτων από την κοινή τράπεζα θεμάτων.

Νωρίτερα, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης έκανε λόγο για καθαρά αντιεκπαιδευτικές λογικές, για κατάργηση της δημόσιας εκπαίδευσης αλλά και για δημιουργία ενός συνεχούς εξεταστικού σχολείου, τονίζοντας πως όταν τα ηνία της χώρας αναλάβει μια αριστερή κυβέρνηση, θα άρει τις αδικίες.

Από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ, η Μαρία Ρεπούση έκανε λόγο για προχειρότητες στο σχεδιασμό της κυβέρνησης, ενώ την κατηγόρησε ότι επιμένει στην αντίληψη της θρησκευτικής κατήχησης, τονίζοντας ότι «τα θρησκευτικά δεν έχουν καμία θέση στη σύγχρονη εκπαίδευση». Όσον αφορά τις διατάξεις για την ειδική αγωγή, εκτίμησε ότι θα δημιουργηθούν πολλά προβλήματα, ενώ ήδη έχουν δημιουργηθεί λίστες με τους υποψήφιους εκπαιδευτικούς.

Στο ίδιο κλίμα και ο εισηγητής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, που υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο κάνει το σχολείο ένα συνεχές εξεταστικό κέντρο και προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι θα βρει απέναντι της ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.