ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ

Απέρριψε πιθανότητα επιστράτευσης

Αρβανιτόπουλος : «Δε θέλουμε τα παιδιά μας να έχουν πτυχία χωρίς αντίκρισμα"

Πληθαίνουν οι πιθανότητες να μην εκκινήσει την προγραμματισμένη ημερομηνία φέτος η σχολική χρονιά, αφού σύμφωνα με τους λειτουργούς της δημόσιας εκπαίδευσης το νομοσχέδιο που κατέθεσε το Υπουργείο Παιδείας, οξύνει τα χρόνια προβλήματα.

Αρβανιτόπουλος : «Δε θέλουμε τα παιδιά μας να έχουν πτυχία χωρίς αντίκρισμα

Την ίδια στιγμή, απεκδύθηκε πιθανής επιστράτευσης των καθηγητών ο υπουργός Παιδείας κατά τη συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής» επικαλούμενος τη συγκυρία.

«Η επιστράτευση (σ.σ. : του Ιουνίου) κρίθηκε αναγκαία όταν απειλήθηκε η διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων, δηλαδή το δημόσιο συμφέρον» σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ διεμήνυσε στους εκπαιδευτικούς ότι θα συνεχισθεί η αξιολόγηση, στην οποία αντιδρούν.

Η συνέντευξη του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου διαπνέεται από κλίμα αλλαγής των κατεστημένων νοοτροπιών που προσπαθεί να εμφυσήσει το υπουργείο Παιδείας, «δε θέλουμε να παρκάρουμε τα παιδιά μας σε ένα Λύκειο, να περνούν τις τάξεις με μέσο όρο 9, να περνούν στο Πανεπιστήμιο με μέσο όρο 8 και στο τέλος να έχουν πτυχία χωρίς αντίκρισμα και να παραμένουν άνεργοι χωρίς γνώσεις και δεξιότητες» ανέφερε.

Διασφαλίζοντας πως η σχολική χρονιά θα ξεκινήσει κανονικά, ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος υπεραμύνθηκε του προς ψήφιση νομοσχεδίου για την Παιδεία, αντικρούοντας τις επικρίσεις για μετατροπή του Λυκείου σε εξεταστικό κέντρο .

Παράλληλα, στηλίτευσε όσους του προσάπτουν πως οδηγεί τους μαθητές στα φροντιστήρια, καθώς «υπάρχει μια γενικευμένη αντίληψη που έχει οδηγήσει τον πολίτη να σέβεται περισσότερο τα 200 ευρώ που καταβάλει άμεσα στο φροντιστήριο από τα πολλαπλάσια που καταβάλει μέσω του φόρου του για να υπάρχει Δημόσια Δωρεάν Παιδεία».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.