ΕΛΛΑΔΑ

Τι αναφέρει το πόρισμα Βουρλιώτη

«Δολοφόνος» ο Μιχαλολιάκος, «εγκληματική οργάνωση» η Χρυσή Αυγή

Το ιδεολογικό «περιτύλιγμα» της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής «καίει» το 9σέλιδο πόρισμα Βουρλιώτη που κάνει λόγο για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης καταγράφοντας τη δράση της οργάνωσης από το 1987.

«Δολοφόνος» ο Μιχαλολιάκος, «εγκληματική οργάνωση» η Χρυσή Αυγή

Στην αναφορά, η οποία κατατέθηκε στην εισαγγελέα Ευτυχία Κουτζαμάνη, αναφέρονται 10 ανθρωποκτονίες και απόπειρες ανθρωποκτονιών -μεταξύ αυτών του Παύλου Φύσσα, του Πακιστανού μετανάστη στα Πετράλωνα και του Αιγύπτιου εργάτη στην ιχθυόσκαλα-, πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών κατά αλλοδαπών, όπως και τα στοιχεία που περιλαμβάνουν οι 32 φάκελοι που κατέθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας.

Εκτενής αναφορά γίνεται στη δομή της οργάνωσης, η οποία λαμβάνει «κάθετη» μορφή με τα ηγετικά κλιμάκια να δίνουν εκτελεστικές εντολές στα υπόλοιπα μέλη.

Το πόρισμα βασίσθηκε τόσο σε μαρτυρικές καταθέσεις, τις αποκαλύψεις των δύο προστατευόμενων μαρτύρων, αυτές πρώην μελών της οργάνωσης, όπως και από τις συνομιλίες που καταγράφηκαν από το «βαλιτσάκι» της ΕΥΠ.

Παράλληλα, θα δωθεί εντολή στους εισαγγελικούς λειτουργούς για άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών των προσώπων που εμπλέκονται σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος συσχετιζόμενα με ανθρώπους του κοινού ποινικού δικαίου.

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: Στα χέρια της δικαιοσύνης ο «Φίρερ» | Matrix24.GR | Αποκλειστικές ειδήσεις, παραπολιτικά. 28/09/2013

    […] Στο πόρισμα του εισαγγελέα περιγράφεται  ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης  ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ενώ ως υπαρχηγός ο Χρήστος Παππάς. Ο Ηλίας Παναγιώταρος και ο Γιάννης Λαγός αναφέρονται ως «καθοδηγητές», οι οποίοι μετέφεραν τις εντολές στους πυρηνάρχες και αυτοί με τη σειρά τους στα υπόλοιπα μέλη του κόμματος. […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.