ΕΛΛΑΔΑ

Κατοχικό δάνειο

Η απόρρητη έκθεση για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Τι αποκαλύπτει το πόρισμα του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους για τα χρέη του Βερολίνου.

Η απόρρητη έκθεση για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Απόρρητη έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους για τα χρέη του Βερολίνου και το κατοχικό δάνειο αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Realnews και τίτλο «Ιδού οι αποδείξεις κυρία Μέρκελ».

Σύμφωνα με το πόρισμα, το θέμα της απαίτησης των πολεμικών επανορθώσεων Α' και Β' Παγκοσμίων πολέμων, παραμένει σε εκκρεμότητα από το ελληνικό κράτος για πολλές δεκαετίες.

Μέχρι σήμερα, δεν έχει καταβληθεί από τη Γερμανία αποζημίωση σε ιδιώτες που καταστράφηκαν οι περιουσίες τους τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Επιπλέον, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν έχει καταβληθεί κάποιο ποσό για εξόφληση των απαιτήσεων της χώρας μας, σχετικά με την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου.

Συγκεκριμένα, για τις απαιτήσεις από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο προκύπτει ότι έχουν καταβληθεί:

- 115.000.000 γερμανικά μάρκα για παροχές υπέρ Ελλήνων που εθίγησαν από εθνικοσοσιαλιστικά μέτρα δίωξης.

- 4.800.000 γερμανικά μάρκα για αποζημιώσεις αφαιρεθέντων καπνών.

- Ποσοστό τουλάχιστον 0,93% για επανορθώσεις, που εμπίπτουν στην κατηγορία Α' (Συμφωνία των Παρισίων του 1946-Μέρος Α΄).

Κατοχικό δάνειο

Συνολικά, από την αρχή της κατοχής και μέχρι το τέλος της, διατέθηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδα προς τις κατοχικές αρχές 1.618.001.572.837.299 δρχ (!) ως έξοδα κατοχής και ως πιστώσεις.

Στα ποσά αυτά δεν περιλαμβάνεται η αξία των διαθεσίμων που «άρπαξαν» κατά την αποχώρηση τους τα γερμανικά στρατεύματα από την Τράπεζα της Ελλάδος, συνολικής αξίας 634.962.891.995.162 δρχ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.