ΕΛΛΑΔΑ

Athens Bike Festival 2013

Η γιορτή του ποδηλάτου στην Τεχνόπολη

Από σήμερα και μέχρι την Κυριακή 22 του μήνα το ποδήλατο γιορτάζει στην Τεχνόπολη στο Γκάζι με εκδηλώσεις, πλούσιο θέαμα, εκθέσεις, διαγωνισμούς και φυσικά ...ορθοπεταλιές. Ελεύθερη η είσοδος για όλους τους επισκέπτες.

Η γιορτή του ποδηλάτου στην Τεχνόπολη

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, διοργανώνεται στον ίδιο χώρο, από την MBIKE Events & Digital, το Athens Bike Festival, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, που από το 2002 έχει καθιερωθεί ως σημαντικός θεσμός για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας που συντελούν στη διαμόρφωση και την ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Πέρυσι, οι επισκέπτες του Athens Bike Festival ξεπέρασαν τις 30 χιλιάδες.

Το πρόγραμμα του Athens Bike Festival, που μπορούν όλοι να απολαύσουν με είσοδο ελεύθερη, δεν θα αφήσει κανένα φίλο του ποδηλάτου ασυγκίνητο, μικρό ή μεγάλο. Οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν και να δοκιμάσουν τα μοντέλα του 2014 λίγες ημέρες μετά την επίσημη παρουσίασή τους στο Eurobike, τη μεγαλύτερη ποδηλατική έκθεση της Ευρώπης. Επιπλέον, θα μπορέσουν να δοκιμάσουν ποδήλατα σε πραγματικές συνθήκες, ενώ οι μικροί φίλοι του ποδηλάτου θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν τις πρώτες τους πεταλιές χωρίς βοηθητικές ρόδες. Ξεχωριστή παρουσία θα έχουν τα περίπτερα που προωθούν τον ποδηλατικό τουρισμό για όσους αγαπούν να κάνουν ορθοπεταλιές ακόμη και στις διακοπές τους.

Περιλαμβάνονται επίσης, μια σειρά εκδηλώσεων και δράσεων για τους φανατικούς φίλους του bmx και του mountain bike να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους κάτω από συνθήκες πολύ ιδιαίτερες. Το pumptrack (πίστα ροής) είναι μια κυκλική πίστα όπου μπορεί κάποιος να κάνει ποδήλατο χωρίς να κάνει πετάλι. Στο φεστιβάλ θα είναι δυνατή η δοκιμή συγκεκριμένων μοντέλων αλλά θα δίνονται και μαθήματα για νεαρούς επίδοξους αναβάτες.

Το Σάββατο 21/9, πραγματοποιείται το πρώτο Athens Pumptrack Challenge, ένας διαγωνισμός που θα προσφέρει πλούσιο θέαμα. Την Κυριακή 22/9, διοργανώνεται από την ΜΚΟ Πόλεις για Ποδήλατο εκδήλωση για τα κοινόχρηστα ποδήλατα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.