ΕΛΛΑΔΑ

Τους επιβλήθηκαν βαριές ποινές

Η ηρωΐνη «έκαψε» τον Ριζάι και τον σωφρονιστικό υπάλληλο «βαποράκι»

Βαριές ποινές επιβλήθηκαν στον Αλκετ Ριζάι και στον σωφρονιστικό υπάλληλο που του μετέφερε ηρωϊνη μέσα στη φυλακή.

 

Η ηρωΐνη «έκαψε» τον Ριζάι και τον σωφρονιστικό υπάλληλο «βαποράκι»

«Αν θέλετε κάποιον να δικάσετε να δικάσετε εμένα», είπε στην απολογία του στο Εφετείο Κακουργημάτων της Λαμίας σήμερα το μεσημέρι ο Αλκέτ Ριζάι κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης που αφορούσε προσπάθεια εισαγωγής 213 γραμμαρίων ηρωίνης στις φυλακές του Μαλανδρίνου με τη συνεργασία σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Το Εφετείο τελικά επέβαλε κάθειρξη 9 ετών στον Α. Ριζάι, ενώ καταδίκασε σε 5 χρόνια και 6 μήνες φυλάκιση τον σωφρονιστικό υπάλληλο Ιωάννη Μαργώνη που συνελήφθη να μεταφέρει την ηρωίνη στις φυλακές. Αντίθετα αθωώθηκαν ένας ακόμη σωφρονιστικός υπάλληλος και ένας αλλοδαπός που κατηγορούνταν.

Όπως κατέθεσαν οι αστυνομικοί, επικαλούμενοι πληροφορίες πραγματοποίησαν έλεγχο στο αυτοκίνητο του Ι. Μαργώνη 21/4/2012, καθώς αυτό κατευθυνόταν προς τις φυλακές Μαλανδρίνου και στο πίσω κάθισμα εντοπίστηκε ένα δέμα το οποίο περιείχε 213 γραμμάρια ηρωίνης. Στο φάκελο της δικογραφίας περιλαμβανόταν και απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που είχε καταγράψει ο «κοριός» της αστυνομίας. Ο αντεισαγγελέας Εφετών Κωνσταντίνος Κουκούτσης στην αγόρευσή του, δέχθηκε ότι ο ένας εκ των δύο σωφρονιστικών υπαλλήλων δεν είχε καμία συμμετοχή, ενώ αντίθετα ζήτησε την ενοχή τόσο του Α. Ριζάι όσο και του Ι. Μαργώνη. «Η εγκληματική οργάνωση δεν επιβεβαιώθηκε από κανέναν», είπε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας, συμπληρώνοντας ότι «εκείνο που επιβεβαιώθηκε είναι διακίνηση των ναρκωτικών και η δωροδοκία αφού βρέθηκαν τα 1.050 περίπου ευρώ στον ντουλάπι του αυτοκινήτου του Μαργώνη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χώρος του Εφετείου στη Λαμία ήταν κυκλωμένος από νωρίς το πρωί από δεκάδες αστυνομικούς που βρίσκονταν με το χέρι στη σκανδάλη, ενώ εξονυχιστικοί ήταν οι έλεγχοι και σε αυτούς που έμπαιναν στην αίθουσα όπου εξελισσόταν η ακροαματική διαδικασία.

(Πληροφορίες ΑΜΠΕ)

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.