ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποια είδη προσφέρονται για ενασχόληση;

Κερδοφόρες αγροτικές καλλιέργειες

Μπορεί η κρίση να έχει εξαναγκάσει μερίδα της ελληνικής κοινωνίας να εγκαταλείψει τον αστικό τρόπο ζωής και να στραφεί στην αγροτική παραγωγή, όμως η ενασχόληση με ορισμένες γεωργικές καλλιέργειες μπορεί να αποβεί άκρως επικερδής.

Κερδοφόρες αγροτικές καλλιέργειες

Ορισμένες καλλιέργειες παρουσιάζουν μεγάλα περιθώρια κέρδους και σε περίπτωση που αυτές γίνονται με βιολογικά κριτήρια, τα έσοδα μπορεί να διπλασιαστούν. Η καλλιέργεια ορισμένων ειδών και κυρίως αρωματικών φυτών κρίνεται ιδιαιτέρως κερδοφόρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «το Έθνος». Αυτό γιατί μέσω του αναπτυξιακού νόμου οι καλλιεργητές μπορούν να επιδοτηθούν μέχρι και 50% για σχέδια προϋπολογισμού που αφορούν στη μεταποίηση των προϊόντων για παραγωγή αιθέριων ελαίων.

Σύμφωνα με το νέο αναπτυξιακό νόμο, οι αγρότες μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις μέχρι τα τέλη του Οκτώβρη, για να συστήσουν εταιρείες για τη δημιουργία μονάδων επεξεργασίας αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών για την παραγωγή αιθέριων ελαίων.

Δύο καλλιέργειες που υπάγονται σε αυτή την κατηγορία και μπορούν να επιφέρουν μεγάλα κέρδη, είναι το δενδρολίβανο και ο βασιλικός. Τα δύο αρωματικά φυτά, καλλιεργούνται χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις, προσαρμόζονται εύκολα στο μεσογειακό κλίμα και μπορούν να αναπτυχθούν ακόμη και σε φτωχά εδάφη. Τα έσοδα σύμφωνα με τις στρεμματικές αποδόσεις μιας βιολογικής φυτείας με τα δύο βότανα, μπορούν να φθάσουν τα 2.000 ευρώ ανά στρέμμα, επισημαίνει το δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.