ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για την φορολογία ακινήτων

ΚΚΕ: Συνεχίζεται η φοροεπιδρομή στη λαϊκή οικογένεια

«Το επικείμενο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη φορολογία ακινήτων κλιμακώνει την φοροεπιδρομή στη λαϊκή οικογένεια, ωθώντας πλατιά λαϊκά στρώματα σε απόγνωση, ενώ ταυτόχρονα μειώνει σημαντικά τη φορολογική επιβάρυνση μονοπωλιακών ομίλων και μεγαλοϊδιοκτητών» επισημαίνει με ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ.

ΚΚΕ: Συνεχίζεται η φοροεπιδρομή στη λαϊκή οικογένεια

Όπως επισημαίνει «βασικός στόχος είναι η ολοένα και μεγαλύτερη μεταφορά των φορολογικών βαρών στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων, ώστε να βρεθούν νέοι, ακόμα περισσότεροι πόροι για τη χρηματοδότηση των ομίλων, με φοροαπαλλαγές και αναπτυξιακούς νόμους».

«Ταυτόχρονα, όπως αποδεικνύει και η κυνική τοποθέτηση υπουργού της κυβέρνησης, ότι όποιος δεν έχει να πληρώσει το φόρο ακινήτων θα πρέπει να πουλήσει την περιουσία του, διακριτός στόχος της κυβερνητικής πολιτικής είναι να επιταχύνει τη συγκέντρωση γης και ακίνητης περιουσίας στα χέρια μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων. Θα αποτελέσει ιδιαίτερα πλήγμα για τη φτωχομεσαία αγροτιά» αναφέρει το ΚΚΕ.

Η ανακοίνωση του κόμματος καταλήγει τα λαϊκά στρώματα να οργανώσουν την πάλη τους για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, την αποδέσμευση από την ΕΕ και τη μονομερή διαγραφή του χρέους, με εργατική-λαϊκή εξουσία, με εφαλτήριο την πάλη για αφορολόγητο όριο 40.000 για ζευγάρι και επιπρόσθετα 5.000 ανά παιδί, αφορολόγητη πρώτη κατοικία έως 120τμ και φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου, με 45% συντελεστή φορολογίας διανεμόμενων και αδιανέμητων κερδών και κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών (αναπτυξιακοί νόμοι, φοροαπαλλαγές εφοπλιστών κλπ).

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.