ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Έφτιαξε η Microsoft

«Μπάλωμα» στο κενό ασφαλείας του Internet Explorer

Η εταιρεία Microsoft ανακοίνωσε ότι μόλις κυκλοφόρησε μια ενημέρωση λογισμικού, το «Fix it» για να κλείσει ένα κενό ασφάλειας που εντοπίστηκε στο γνωστό πρόγραμμα πλοήγησης Internet Explorer, το οποίο έχουν «χτυπήσει» αρκετές φορές χάκερ.

«Μπάλωμα» στο κενό ασφαλείας του Internet Explorer

Το «μπάλωμα» με την ονομασία «Fix It» (το οποίο οι χρήστες μπορούν να «κατεβάσουν» από τη διεύθυνση http://support.microsoft.com/kb/2887505 και στη συνέχεια να εγκαταστήσουν στον υπολογιστή τους), αφορά τις εκδόσεις 6 έως 11 του Internet Explorer.

Άγνωστος παραμένει ο αριθμός των χρηστών που δέχτηκαν κυβερνο-επίθεση μέσα από τη συγκεκριμένη «κερκόπορτα» του υπολογιστή τους. Η εταιρεία, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, έκανε λόγο για ορισμένες «υπερβολικά περιορισμένες και στοχευμένες επιθέσεις», παρόλα αυτά, προκειμένου να προστατεύσει τους πελάτες, προχώρησε επειγόντως στο κλείσιμο της «τρύπας». Η φύση του κενού ασφαλείας δεν αποκαλύφθηκε για να μη «δώσει ιδέες» σε άλλους χάκερ.

Ειδικοί στο πεδίο της κυβερνο-ασφάλειας δήλωσαν ότι οι χρήστες θα πρέπει είτε να εγκαταστήσουν άμεσα το Fix It είτε να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τον Internet Explorer (και να στραφούν προσωρινά σε κάποιο εναλλακτικό πρόγραμμα πλοήγησης), ώσπου η Microsoft να κυκλοφορήσει μια κανονική ενημέρωση ασφάλειας (security update), η οποία θα εγκατασταθεί αυτόματα μέσω της υπηρεσίας Windows Update του υπολογιστή. Μια τέτοια επίσημη ενημέρωση θα πρέπει να αναμένεται σε δύο έως τρεις εβδομάδες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.