ΚΟΣΜΟΣ

Εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων

Οκτώ νεκροί και εκατοντάδες αγνοούμενοι στο Κολοράντο

Οι καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν τις τελευταίες ημέρες την πολιτεία Κολοράντο των ΗΠΑ έχουν κοστίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 8 ανθρώπους, ενώ περίπου 650 άνθρωποι εξακολουθούσαν να αγνοούνται την Δευτέρα το βράδυ και 11.700 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Οκτώ νεκροί και εκατοντάδες αγνοούμενοι στο Κολοράντο

Η βελτίωση των καιρικών συνθηκών χθες Δευτέρα επέτρεψε σε περίπου 20 ελικόπτερα, τα οποία μέχρι στιγμής ήταν καθηλωμένα εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων, να ξεκινήσουν τις επιχειρήσεις αναζήτησης και διάσωσης, ενώ ο αριθμός των ανθρώπων που αγνοούνται μειώθηκε από 1.200 την Κυριακή σε 658 το βράδυ της Δευτέρας.

Παρά την πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού, βροχές αναμένεται να σημειώνονται σε κάποιες περιοχές της πολιτείας «για πολλές μέρες ακόμη», σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Οι πλημμύρες, από τις χειρότερες που έχουν πλήξει το Κολοράντο, έχουν επηρεάσει κυρίως 15 κομητείες.

Περισσότερα από 1.500 σπίτια έχουν καταστραφεί και σχεδόν 18.000 έχουν υποστεί ζημιές, όπως και πολλοί δρόμοι και γέφυρες, σύμφωνα με την υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων του Κολοράντο.

Ένας πρόχειρος απολογισμός κάνει λόγο για 8 νεκρούς, ενώ συνολικά 11.700 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Την ίδια ώρα άγνωστη παραμένει η τύχη εκατοντάδων ανθρώπων. Όπως επισημαίνουν οι αρχές, είναι πιθανό κάποιοι από τους αγνοούμενους απλώς να μην έχουν καταφέρει να έρθουν σε επαφή με τους δικούς τους καθώς υπάρχουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, αλλά και στη λειτουργία των κινητών τηλεφώνων.

Εξάλλου ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κήρυξε την πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ζήτησε να σταλούν επιπλέον διασώστες ώστε να βοηθήσουν τις τοπικές αρχές.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.