ΚΟΣΜΟΣ

Πέντε νεκροί

Πάνω από 500 αγνοούμενοι από πλημμύρες στο Κολοράντο

«Είναι πιθανό θα υπάρχουν περισσότερες ανθρώπινες απώλειες», δήλωσε στον Τύπο ο σερίφης της κομητείας Μπούλντερ.

Πάνω από 500 αγνοούμενοι από πλημμύρες στο Κολοράντο

Τουλάχιστον 500 άνθρωποι φέρονται ως αγνοούμενοι στην Πολιτεία του Κολοράντο, λόγω των πλημμυρών οι οποίες προκάλεσαν ήδη τον θάνατο πέντε ανθρώπων, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ομάδες διάσωσης έχουν αναπτυχθεί σε μεγάλη κλίμακα και πραγματοποιούν έρευνες για τον εντοπισμό τουλάχιστον 500 ανθρώπων, ενώ νέες βροχοπτώσεις αναμένεται να πλήξουν σήμερα στην πολιτεία.

Ο προσωρινός απολογισμός κάνει λόγο για πέντε νεκρούς. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, μια γυναίκα που παρασύρθηκε από χείμαρρο το Σάββατο στην πόλη Μπούλντερ ήταν το τελευταίο θύμα που καταγράφηκε. Την Πέμπτη οι διασώστες είχαν βρει τρία πτώματα και την Παρασκευή ένα τέταρτο στην κομητεία Μπούλντερ.

«Είναι πιθανό θα υπάρχουν περισσότερες ανθρώπινες απώλειες», δήλωσε στον Τύπο ο σερίφης της κομητείας Μπούλντερ.

Ενισχύσεις αναμένονται στην πολιτεία, ενώ ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Κολοράντο και έδωσε εντολή για την αποστολή περισσότερων διασωστών και τεχνικών μέσων για να ενισχύσουν τις τοπικές αρχές.

Ωστόσο οι αρχές προειδοποίησαν ότι τα συνεργεία διάσωσης θα χρειαστούν αρκετές ημέρες πριν καταφέρουν να έχουν πρόσβαση στις απομακρυσμένες περιοχές. Οι μετεωρολόγοι προειδοποίησαν από την πλευρά τους ότι οι κατακλυσμιαίες βροχές αναμένεται να συνεχιστούν για «πολλές ημέρες ακόμη».

Η καταστροφή πύργων επικοινωνίας κινητής τηλεφωνίας, οι πολλές διακοπές της ηλεκτροδότησης και οι δρόμοι που έχουν μετατραπεί σε χειμάρρους δυσχεραίνουν το έργο των σωστικών συνεργείων.

Περί τους 350 ανθρώπους αγνοούνται μόνο στην κομητεία Λάριμερ, όπου πολλοί κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους.

Σύμφωνα με το CNN στη γειτονική κομητεία Μπούλντερ, η τύχη 231 ανθρώπων αγνοείται, αλλά οι αρχές προειδοποίησαν ότι τα στοιχεία αυτά αλλάζουν συνεχώς.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: Πάνω από 500 αγνοούμενοι από πλημμύρες στο Κολοράντο - Inside News! 15/09/2013

    […] προειδοποίησαν ότι τα στοιχεία αυτά αλλάζουν συνεχώς. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >> Πηγή: Matrix24.GR | Αποκλειστικές ειδήσεις, […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.