ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Με αφορμή το κόστος κατασκευής

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για την κατασκευή 6 νέων φυλακών

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή της Κυριακής» για το κόστος κατασκευής έξι νέων φυλακών σε Τρίκαλα, Δομοκό, Σέρρες, Γρεβενά, Δράμα και Χανιά.

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για την κατασκευή 6 νέων φυλακών

Για την υπόθεση αυτή ενημερώθηκε και ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου ο οποίος απέστειλε το σχετικό δημοσίευμα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προκειμένου να προχωρήσει από τη δική της πλευρά σε όλες τις νόμιμες ενέργειες.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός ζητά να ερευνηθούν τα αναφερόμενα στο σχετικό δημοσίευμα, δηλαδή ότι ενώ τα σωφρονιστικά ιδρύματα ήταν πανομοιότυπα, τα πέντε εμφανίζονται να κόστισαν διπλάσιο ποσό σε σχέση με το έκτο. Ειδικότερα, αναφέρεται ότι οι πέντε νέες φυλακές κόστισαν περί τα 30-31 εκατομμύρια ευρώ εκάστη, ενώ η έκτη στοίχισε μόλις 16 εκατ. ευρώ.

Η κ. Κουτζαμάνη με τη σειρά της διαβίβασε το φάκελο στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου προκειμένου να διενεργηθεί έρευνα για τη βασιμότητα όσων είδαν το φως της δημοσιότητας και τη διερεύνηση τυχόν αξιοποίνων πράξεων .

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.