ΚΟΣΜΟΣ

Επιχειρεί να κατευνάσει τις αντιδράσεις

Πούτιν: Αγαπάμε τους ομοφυλόφιλους!

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις σχετικά με τις διακρίσεις ομοφυλοφίλων στη Ρωσία, επιχείρησε ο Πρόεδρος της χώρας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Πούτιν: Αγαπάμε τους ομοφυλόφιλους!

Ο Πιοτρ Τσαϊκόφσκι, ο διάσημος συνθέτης ο οποίος αποτελεί μια πηγή εθνικής υπερηφάνειας της Ρωσίας, παραμένει ιδιαίτερα αγαπητός στη χώρα παρότι ήταν ομοφυλόφιλος, υποστήριξε σήμερα ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Ο Τσαϊκόφσκι ήταν ομοφυλόφιλος —αν και είναι αλήθεια πως δεν τον αγαπούμε επειδή ήταν ομοφυλόφιλος— αλλά ήταν καλός μουσικός και όλοι αγαπούμε τη μουσική του. Και λοιπόν;» δήλωσε σήμερα ο Πούτιν σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Πιέρβγι Κανάλ.

«Δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε την τρίχα τριχιά, τίποτε το τρομακτικό ή φοβερό δεν συμβαίνει εδώ στη χώρα μας», πρόσθεσε ο πρόεδρος.

Ερωτηθείς εάν θα συναντιόταν με μέλη της ομοφυλοφιλικής και λεσβιακής κοινότητας, ο Πούτιν απάντησε: «Σας διαβεβαιώ πως συνεργάζομαι με αυτούς τους ανθρώπους, ορισμένες φορές τους έχω απονείμει κρατικά βραβεία».

Οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων προέτρεψαν στο μποϊκοτάρισμα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι το 2014, ενώ και η ΜΚΟ Διεθνής Αμνηστία κάλεσε σήμερα τους ηγέτες των χωρών μελών της Ομάδας G20 να καταδικάσουν τον κατ’ αυτήν «ομοφοβικό» νόμο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.