ΕΛΛΑΔΑ

Απάνθρωπη συμπεριφορά σε Σύρο πρόσφυγα

Σοκ! Έψαχνε τα παιδιά του που κάηκαν στην Σάμο και τον φυλάκισαν

Μάταια προσπαθούσε να πείσει τους αστυνομικούς της Σάμου ότι ψάχνει τα δύο παιδιά του και την γυναίκα του, που όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, είχαν καεί στην πυρκαγιά της Σάμου. Έμεινε ενάμιση μήνα καρτούμενος, καθώς η ΕΛΑΣ αμφισβητούσε την ιδιότητά του ως πρόσφυγα...

Σοκ! Έψαχνε τα παιδιά του που κάηκαν στην Σάμο και τον φυλάκισαν

Πρόκειται για την τραγική ιστορία του παλαιστίνιου από την Συρία Ουασίμ Αμπουνάχι, η οικογένεια του οποίου, αφού κατάφερε να ξεφύγει από τη φρίκη του πολέμου στην Συρία, τελικά ξεκληρίστηκε στην Ελλάδα στην φωτιά στη Σάμο.

Την περασμένη Παρασκευή ο Ουασίμ Αμπουνάχι βρήκε καμένα στη Σάμο τα δύο του παιδιά, τον Ουντάι, τριών ετών, και την Λαϊάλ, εννέα μηνών, και τη σύζυγό του Λαμίς Αμπουνάχι, τριάντα ετών, από πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στο νησί.

Ο ίδιος επίσημα κατήγγειλε πως   ενώ η γυναίκα και τα  παιδιά του αγνοούνταν,  αυτός ζητούσε απεγνωσμένα τη συνδρομή των αρχών για την ανεύρεσή τους. Φεύ. Η αστυνομία της Σάμου  τον συνέλαβε, αμφισβητώντας την ιδιότητά του ως πρόσφυγα, αλλά και αδιαφορώντας για το δράμα που ζούσε, αναζητώντας την χαμένη στις φωτιές οικογένειά του.

Την ιστορία έφεραν στο φως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, Βασιλική Κατριβάνου και Δημήτρης Τσουκαλάς, οι οποίοι εξαπολύουν σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, κατηγορώντας την ότι «θυσιάζει αθώες ζωές μικρών παιδιών και νέων γυναικών φοβούμενη μην... παρεξηγηθεί από την ακροδεξιά ισχυρή συνιστώσα της, εάν εφαρμόσει τις διεθνείς συμβάσεις που διέπουν το καθεστώς των προσφύγων».

Οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν διάβημα στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, με στόχο την υποστήριξη του Ουασίμ Αμπουνάχι, τόσο ως προς την μέριμνα για την κατά το δυνατόν ταχύτερη διεκπεραίωση της επώδυνης διαδικασίας ταυτοποίησης των θανόντων μελών της οικογένειάς του, όσο και ως προς την πλαισίωσή του και την περαιτέρω υποστήριξη του αιτήματός του να μεταβεί στη Σουηδία όπου διαμένουν άλλα μέλη της οικογένειάς του που θα τον στηρίξουν σε αυτή την τραγική στιγμή της ζωής του.

«Στην Ελλάδα του 2013, κι ενώ η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου δηλώνει πρόθυμη υποστηρίκτρια ενός προαναγγελθέντος πολέμου, που θα στείλει και άλλους απελπισμένους στην προσφυγιά, συλλαμβάνονται και κρατούνται πρόσφυγες που ξέφυγαν από τον όλεθρο, αντί να φιλοξενούνται σε κατάλληλα κέντρα υποδοχής και να τους χορηγείται άσυλο. [...]

» Πρέπει να διερευνηθούν οι ευθύνες των αρμοδίων αρχών και της Πολιτείας στο ανώτατο επίπεδο, της ίδιας της κυβέρνησης, που προωθεί συστηματικά την απανθρωπιά και προπαγανδίζει την αντίληψη ότι κάθε 'απόκρουση' 'λαθραίου' ανθρώπου στα σύνορα συνιστά δήθεν αποτελεσματική λειτουργία του κράτους, αποκρύπτοντας ότι αυτές οι ενέργειες στοιχειοθετούν ευθεία παραβίαση των υπερνομοθετικών δεσμεύσεων της χώρας και του διεθνούς ποινικού και ανθρωπιστικού δικαίου, δηλαδή αυξημένης ισχύος κανόνων δικαίου» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.