ΕΛΛΑΔΑ

Συλλαλητήριο της ΟΛΜΕ αυτή την ώρα στο Σύνταγμα-Κλειστή η Αμαλία

Συλλαλητήριο της ΟΛΜΕ αυτή την ώρα στο Σύνταγμα-Κλειστή η Αμαλία

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσυφάκης, σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου: «Είμαστε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε για το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα» και σημείωσε ότι «Στις 16 του μηνός ξεκινάμε δυναμικά. Θα είναι Μεγάλη Δευτέρα για την εκπαίδευση, είμαστε αποφασισμένοι».

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ είπε ακόμη ότι: «Θα κάνουμε παράλληλα με τις απεργιακές κινητοποιήσεις συλλαλητήρια και εκδηλώσεις στα σχολεία. Γίνεται προσπάθεια να υπάρξει συντονισμός στον χώρο της εκπαίδευσης. Γίνεται προσπάθεια να υπάρξει συντονισμός των Ομοσπονδιών γενικότερα. Μεγάλοι αγώνες έρχονται για την ανατροπή αυτής της πολιτικής» κατέληξε.

Στο πλευρό των εκπαιδευτικών, όταν η πορεία τους κατέληξε στην πλατεία Συντάγματος, βρέθηκαν αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν στην Βουλή όπου συζητείται το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Λόγω της εκδήλωσης διαμαρτυρίας κλειστές είναι η η Λεωφόρος Αμαλίας και η Βασ. Σοφίας από το ύψος της Σέκερη. Νωρίτερα το ΠΑΜΕ έκανε συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία προς τη Βουλή.

Συλλαλητήρια και στη Θεσσαλονίκη

Δύο συλλαλητήρια εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκαν απόψε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, την ώρα της συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου για το νέο λύκειο.

Με πρωτοβουλία των ΕΛΜΕ, εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αγίας Σοφίας και στη συνέχεια κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Την ίδια ώρα, εκπαιδευτικοί που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, συγκεντρώθηκαν στο πλακόστρωτο της οδού Εγνατία, μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου και στη συνέχεια συγκρότησαν και αυτοί πορεία σε κεντρικούς δρόμους.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.