ΚΟΣΜΟΣ

Εκατοντάδες οι αγνοούμενοι από τις πλημμύρες

Το Κολοράντο πνίγεται

Συνεχίστηκαν και χθες οι καταρρακτώδεις βροχές στο Κολοράντο μην επιτρέποντας να πετάξουν τα ελικόπτερα από τα σωστικά συνεργεία που αναζητούν ακόμα εκατοντάδες αγνοούμενους σε διάφορες περιοχές της εν λόγω δυτικής πολιτείας η οποία χτυπήθηκε από άνευ προηγουμένου πλημμύρες.

Το Κολοράντο πνίγεται

Περισσότερα από 1.500 σπίτια έχουν καταστραφεί και περισσότερα από 17.000 έχουν υποστεί ζημιές, σύμφωνα με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης του Κολοράντο. Ζημιές έχουν υποστεί επίσης πολλοί δρόμοι και γέφυρες. Σύμφωνα με έναν προσωρινό απολογισμό, έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην πολιτεία αυτή η οποία έχει δεχθεί μέσα σε λίγες ημέρες ποσότητα βροχής που συνήθως δέχεται σε διάστημα μηνών. Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, οι καταρρακτώδεις βροχές αναμένεται να συνεχιστούν για μέρες ακόμα.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κάνουν λόγο για 1.253 ανθρώπους για τους οποίους δεν υπάρχει κανένα νέο, ωστόσο ο κυβερνήτης του Κολοράντο δήλωσε στο CNN ότι αναζητούνται 500 άνθρωποι. Είναι πιθανό πολλοί από τους ανθρώπους αυτούς να μην έχουν καταφέρει να δώσουν σημεία ζωής όντας αποκομμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο εξαιτίας προβλημάτων στην ηλεκτροδότηση και στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Κολοράντο «δε σημαίνει αναγκαστικά ότι οι άνθρωποι αυτοί κινδυνεύουν, καθώς εδώ και δυο ημέρες είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, τηλέφωνο και σύνδεση ίντερνετ».

Ο Μπαράκ Ομπάμα κήρυξε κατάσταση έκτακτης στην πολιτεία και έδωσε εντολή για την αποστολή επιπλέον διασωστών και τεχνικών μέσων προς τις τοπικές αρχές. Οι πλημμύρες πλήττουν 15 κομητείες του Κολοράντο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.