ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μετά τις παρεμβάσεις της Τρόικας

Το νέο σχέδιο για τη φορολόγηση ακινήτων

Εντός της εβδομάδας θα καταλήξουν κυβέρνηση και τρόικα για το νέο σχέδιο φορολόγησης των ακινήτων το 2014.

Το νέο σχέδιο για τη φορολόγηση ακινήτων

Σύμφωνα με πληροφορίες η τρόικα αναμένεται να δεχθεί το νεότερο και βελτιωμένο σχέδιο του υπουργείου, σε σχέση με αυτό που είχε διαρρεύσει τις προηγούμενες μέρες. Όπως όλα δείχνουν το τελικό σχέδιο θα προβλέπει τη βεβαίωση φόρων ύψους 3,5 δισ. ευρώ από 4,15 δισ. ευρώ που  ζητούσε η τρόικα.

Οι επικεφαλής της τρόικας φαίνεται ότι πείσθηκαν μερικώς από το οικονομικό επιτελείο ότι ο δείκτης εισπραξιμότητας θα φθάσει το 80-81% από 67% που αρχικώς είχε εκτιμηθεί. Ωστόσο δεν αποκλείεται να ζητήσουν να υπάρχουν έτοιμα μέτρα ύψους 500-600 εκατ. ευρώ στην περίπτωση που το πρόγραμμα δεν στεφθεί με επιτυχία. Τα μέτρα αφορούν περικοπή δαπανών τα οποία πιθανόν να προσδιορισθούν τις επόμενες μέρες.

Σημειώνεται ότι το νεότερο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει ελαφρύνσεις για τους ιδιοκτήτες οικοπέδων εντός σχεδίου πόλεως ή οικισμού σε σχέση με το αρχικό το οποίο οδηγούσε σε υπέρμετρες επιβαρύνσεις. Ταυτόχρονα θα μειωθούν οι συντελεστές για τους βοηθητικούς χώρους των κατοικιών καθώς οι συντελεστές φορολόγησης των κτισμάτων όταν αυτά βρίσκονται σε αγροτεμάχια.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.