ΝΕΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Με ορίζοντα τις ευρωεκλογές

Ψάχνει νέο ...τίτλο το ΠΑΣΟΚ

Με ορίζοντα τις ευρωεκλογές σχεδιάζει τα επόμενα βήματά του το ΠΑΣΟΚ την επαύριο του διήμερου πολιτικο-επιστημονικού συμποσίου του κόμματος, οπότε και επιχείρησε «άνοιγμα» προς τις άλλες δυνάμεις που κινούνται στον χώρο της προοδευτικής  παράταξης για συμπόρευση στις ευρωκάλπες.

Ψάχνει νέο ...τίτλο το ΠΑΣΟΚ

Ήδη αναζητείται ο τίτλος υπό τον οποίο θα οδεύσει το κόμμα στις ευρωεκλογές και είναι σαφές ότι θα παραπέμπει στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες. Παράλληλα, όπως αποκάλυψε το matrix24.gr, οι προσωπικότητες που θα κληθούν να κοσμήσουν το ψηφοδέλτιο θα επιχειρηθεί να κινούνται στον ευρύτερο χώρο του «προοδευτικού ριζοσπαστικού εκσυγχρονισμού», όπως τον περιέγραψε ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα του συμποσίου, μη αφήνοντας κανένα κομμάτι του ευρύτερου χώρου απ’ έξω. Ως επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου, δε, συζητείται εντόνως στο παρασκήνιο ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Τάσος Γιαννίτσης, γνωστός για τις «εκσυγχρονιστικές» του πεποιθήσεις.

Στον απόηχο του συμποσίου πάντως, η Χαριλάου Τρικούπη δεν κρύβει την ικανοποίησή της τόσο για την ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμά της, όσο και για την παρουσία των δύο πρώην πρωθυπουργών Γιώργου Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη στις εργασίες του. Δεν δείχνει μάλιστα να ενοχλείται καν –κάθε άλλο- από τις αντιδράσεις στενών συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στις κυβερνήσεις του οποίου αποδόθηκαν σημαντικές ευθύνες από τους περισσότερους ομιλητές του συμποσίου.

Σε κάθε περίπτωση, υπό τον κίνδυνο, η εικόνα που εξέπεμψε το κόμμα από το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» να «ξεθωριάσει» σύντομα, στην Χαριλάου Τρικούπη μελετούν ήδη τα επόμενα βήματα συγκρότησης της κεντροαριστεράς, με πρώτο εξ αυτών να θεωρείται το κείμενο με τις υπογραφές 50 προσωπικοτήτων της διανόησης που φέρεται να ετοιμάζει ο Γιάννης Βούλγαρης. Αυτό, θα καλεί σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές σε συστράτευση τις φιλομεταρρυθμιστικές δυνάμεις της χώρας, που έχουν ευρωπαϊκό προσανατολισμό.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.