ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρείς χαρακτηρισμοί από Κεδίκογλου-Παφίλη

Άγρια κόντρα στη Βουλή για τον 902

Η πώληση του 902 ήταν αφορμή έντονης αντιπαράθεσης, με βαρείς χαρακτηρισμούς ανάμεσα στον υφυπουργό Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη.

Άγρια κόντρα στη Βουλή για τον 902

Το κλίμα πυροδοτήθηκε όταν ο κ. Κεδίκογλου, με αφορμή τη στάση του ΚΚΕ στο νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, το κατηγόρησε ότι δεν μπορεί να διαρρηγνύει τα ιμάτια του ένα κόμμα που πούλησε σε "οφ σορ" τον 902 και απέλυσε εργαζομένους.

Άμεση ήταν η αντίδραση του κ. Παφίλη, ο οποίος αντέτεινε ότι το ΚΚΕ πούλησε τον 902 για να πληρώσει τους εργαζομένους και τα ασφαλιστικά ταμεία χαρακτηρίζοντας αισχρό τον κ. Κεδίκογλου.

«Ο λαός δεν μας κρίνει από τα λόγια αλλά από τις πράξεις μας. Δεν μπορεί να διαρρηγνύετε τα ιμάτια σας από την μια και από την άλλη να απολύετε εργαζόμενους. Δεν είστε θύμα αλλά θύτης. Εκμεταλλευτήκατε τον καπιταλισμό με τον πιο γκρίζο τρόπο. Πουλήσατε τον 902 σε οφ-σορ, τον ιδιοκτήτη της οποίας ψάχνουμε στις Παρθένους Νήσους» ήταν οι αναφορές του κ. Κεδίκογλου που προκάλεσαν την άμεση και έντονη αντίδραση του κ. Παφίλη.

«Εμείς τον 902 τον πουλήσαμε νόμιμα για να πληρώσουμε τους εργαζομένους και τα ασφαλιστικά ταμεία. Τολμάτε εσείς του ΠΑΣΟΚ να μας εγκαλέσετε γιατί τον πουλήσαμε;» αντέδρασε ο κ. Παφίλης ενώ συνέχισε λέγοντας: «Έχετε ακούσει κανέναν επιχειρηματία να πουλήσει επιχείρηση και τα λεφτά να τα δίνει στους εργαζόμενους; Έχετε το θράσος να μιλάτε εσείς για οφ-σορ; Εσείς στο ΠΑΣΟΚ που είστε το βασίλειο διαφθοράς των οφ σορ; Εμείς όλα φανερά τα κάναμε. Τίποτα κρυφό δεν κάναμε. Είστε ανίκανος και αισχρός. Αν έχετε στοιχεία να τα καταθέσετε. Δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ με τις βαλίτσες να μιλά για ηθικό κύρος. Τα μισά σας στελέχη θα πάνε φυλακή».

Ο προεδρεύων του Σώματος, Γιάννης Δριβελέγκας, ζήτησε να διαγραφούν από τα πρακτικά οι αναφορές «αισχρός και ανίκανος», ωστόσο ο κ. Παφίλης επέμεινε στην άποψη του.

«Όχι αυριανισμούς και χτυπήματα κάτω από μέση. Υφυπουργός είναι. Αν έχει στοιχεία να έρθει εδώ και να τα καταθέσει. Εμείς κάνουμε πολιτική και ιδεολογική αντιπαράθεση. Δεν ανεχόμαστε αυτούς που συνδέθηκαν στο παρελθόν με τη μίζα και τη διαφθορά να μας κάνουν μαθήματα. Ντροπή. Να μην διαγραφούν από τα πρακτικά. Είναι προκλητικός και αισχρός ο τρόπος του και θα απαντήσουμε ανάλογα» ανέφερε ο κ. Παφίλης.

«Δεν ξέρω ποιους έχει υπόψη του όταν μιλά για μίζες στο ΠΑΣΟΚ. Ξέρω ότι χρησιμοποιήσατε τις πιο γκρίζες ζώνες του καπιταλισμού, κάπου στις Παρθένους Νήσους βρίσκεται ο ιδιοκτήτης του 902. Βγέστε τους οπαδούς σας και ρωτήστε αν τους αν αυτή η πράξη σας συνάδει με την ιστορία και τους αγώνες του ΚΚΕ. Δεν έχετε το ηθικό πλεονέκτημα πια» ανταπάντησε ο κ. Κεδίκογλου.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι αμέσως μετά το επεισόδιο, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός, από το έδρανο του, αποδοκίμασε τις αναφορές του κ. Κεδίκογλου για το ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι είναι προσωπικές του απόψεις και δεν εκφράζουν το κόμμα

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.