ΚΟΣΜΟΣ

SOS εκπέμπουν ΟΗΕ και Unicef

Ανθρωπιστική κρίση στη Συρία

Η ανθρωπιστική κρίση στη Συρία παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, με τον ΟΗΕ να διαμηνύει ότι πάνω από 600.000 άνθρωποι έχουν ανάγκη άμεσης ανθρωπιστικής βοήθειας.  Σημαντική ενίσχυση των Σύρων προσφύγων στο Λίβανο αποστέλλουν οι χώρες της Μπολιβαριανής Συμμαχίας.

Ανθρωπιστική κρίση στη Συρία

Το γραφείο του ΟΗΕ για την Ανθρωπιστική βοήθεια ( OCHA) ανακοίνωσε πως μεγάλο μέρος του πληθυσμού βρίσκεται σε δυσπρόσιτες ζώνες και μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και όσες βρέθηκαν στο στόχαστρο των επιθέσεων της 21ης Αυγούστου, όταν και έγινε χρήση των χημικών όπλων.

Η Unicef δήλωσε πως αδυνατεί να προσεγγίσει τις περιοχές αυτές, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές της.

Την ίδια στιγμή, οι χώρες της Μπολιβαριανής Συμμαχίας για τους λαούς της Λατινικής Αμερικής (ALBA) απέστειλαν επτά τόννους ανθρωπιστικής βοήθειας για τους Σύρους πρόσφυγες στον Λίβανο, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ΥΠΕΞ της Βενεζουέλας Ελίας Χάουα. Από το αεροδρόμιο του Καράκας απογειώθηκε στρατιωτικό αεροσκάφος, που μεταφέρει επτά τόνους τροφίμων και κλινοσκεπασμάτων, με κατεύθυνση τους καταυλισμούς των Σύρων προσφύγων στο Λίβανο.

Ο Χάουα διαβεβαίωσε επίσης πως η χώρα του «υποστηρίζει πλήρως» τη ρωσική πρόταση για να τεθούν υπό διεθνή έλεγχο τα χημικά όπλα της Δαμασκού. Αυτή η πρωτοβουλία «μπορεί να εξαφανίσει την απειλή των χημικών όπλων χωρίς να χρειασθεί προσφυγή στη χρήση βίας», πρόσθεσε.

Το περασμένο Σάββατο, το πολιτικό συμβούλιο των εννέα χωρών της Μπολιβαριανής Συμμαχίας (Κούβα, Βενεζουέλα, Βολιβία, Ισημερινός, Νικαράγουα και ορισμένες αγγλόφωνες χώρες της Καραϊβικής) είχαν εκφράσει την «κατηγορηματική καταδίκη» του σε όποιο σχέδιο στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.