ΚΟΣΜΟΣ

Ξεπέρασε τα 23 εκατ.

Αυξήθηκε ο πληθυσμός της Αυστραλίας λόγω μετανάστευσης

Τα 23 εκατομμύρια έχει υπερβεί ο πληθυσμός της Αυστραλίας  και αυτό οφείλεται κατά ένα μεγάλο μέρος στους μετανάστες του εξωτερικού.

Αυξήθηκε ο πληθυσμός της Αυστραλίας λόγω μετανάστευσης

Μέσα σ' ένα χρόνο, μέχρι τον περασμένο Μάρτιο, ο πληθυσμός αυξήθηκε κατά 400.000, φθάνοντας τα 23.3 εκατομμύρια.

Διευκρινίζεται ότι 40% της αύξησης οφείλεται σε γεννήσεις εντός της χώρας και 60% στην έλευση μεταναστών από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, η εν λόγω αύξηση δεν ήταν η ίδια και ισάριθμη σ' όλες τις Πολιτείες. Η Βικτώρια προηγείται με 102.000, μέσα σ' ένα χρόνο, ακολουθεί η Δυτ. Αυστραλία με 83.000, ενώ η Ν.Ν.Ουαλία, η Τασμανία και η Περιοχή Πρωτεύουσας σημείωσαν μείωση του πληθυσμού λόγω μετακίνησης κατοίκων τους σε άλλες Πολιτείες.

Κύριος λόγος της αύξησης του πληθυσμού της Βικτώριας φέρεται να είναι ότι είναι πιο φθηνές οι κατοικίες από το Σίδνεϊ.

Επίσης, μικρότερος αριθμός ατόμων φεύγουν από τη Βικτώρια για να ζήσουν σε άλλες Πολιτείες. Τη δεκαετία του 1990, για παράδειγμα, έφευγε μεγάλος αριθμός από τη Βικτώρια για την Κουϊνσλάνδη, όπου οι προοπτικές εύρεσης εργασίας ήταν καλύτερες, τα σπίτια φθηνότερα και ο καιρός ασύγκριτα σταθερότερος. Σήμερα κανένα από τα τρία αυτά βασικά κριτήρια δεν ισχύει. Οι δουλειές έχουν μειωθεί σε μεγάλο βαθμό, οι τιμές των σπιτιών είναι στα ύψη, το δε κλίμα είναι άστατο, όσο ποτέ άλλοτε.

 

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.