ΠΑΣΟΚ

«Δεν είμαστε παρακολούθημα κανενός»

Γιώργος Παπανδρέου: «Είμαι και θα είμαι εδώ να υπηρετώ τις αρχές μου»

Κάλεσμα σε όλους τους προοδευτικούς χώρους να ενώσουν τις δυνάμεις τους απηύθυνε ο Γιώργος Παπανδρέου από το βήμα του διήμερου συμποσίου του ΠΑΣΟΚ, όπου καταχειροκροτήθηκε.

Γιώργος Παπανδρέου: «Είμαι και θα είμαι εδώ να υπηρετώ τις αρχές μου»

Όπως είπε ο πρώην πρωθυπουργός: «Η Ελλάδα έχει διανύσει ασύλληπτο δρόμο» σημειώνοντας ότι «τώρα, οι περισσότεροι τουλάχιστον έχουν έρθει στα λόγια μας. Υπογράμμισε μάλιστα ότι: «Ναι, το Πρόγραμμα Στήριξης γλύτωσε την Ελλάδα από μια εθνική τραγωδία βίαιης χρεοκοπίας, αλλά στη συνέχεια εμπόδισε την ταχεία ανάκαμψη της και επιβάρυνε υπέρμετρα τον Έλληνα πολίτη».

Σε ότι αφορά την προοπτική του κόμματος σημείωσε ότι: «Το ΠΑΣΟΚ που χρειάζονται η Ελλάδα και οι Έλληνες δεν μπορεί παρά να πρωταγωνιστεί στην πρόοδο και την αλλαγή της χώρας.  Πρωτοστατεί στο σχηματισμό κυβερνήσεων συνεργασίας για κυβερνητική σταθερότητα, αλλά με ξεκάθαρο προοδευτικό πρόσημο. Όχι λευκές επιταγές.  Ενώνει όλες τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου, απέναντι στη δεξιά και την αριστερή συντήρηση. Δεν διαιρεί.  Στόχος μας - οι προοδευτικές μεταρρυθμίσεις με ανθρώπινο πρόσωπο».

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι: «Δεν δικαιούμαστε να είμαστε παρακολούθημα κανενός. Καμίας δεξιάς ή αριστερής συντήρησης

Ανέφερε επίσης ότι πρέπει να μπει τέλος στο «θανάσιμο διχασμό», επισημαίνοντας: «Το ΠΑΣΟΚ, οι προοδευτικές δυνάμεις οφείλουν να ενώσουν τις προσπάθειές τους, να βάλουν τέλος σε αυτό το θανάσιμα διχαστικό για την κοινωνία μας ανορθολογισμό, και να διαμορφώσουμε ένα σταθερό σχέδιο αλλαγών για την χώρα που δεν θα ανατρέπεται με την κάθε εκλογική αναμέτρηση».

Ο πρώην πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην πορεία της χώρας σημείωσε ότι: «Ξεκινήσαμε αλλά δεν κερδίσαμε την μάχη της μεγάλης δημοκρατικής μεταρρύθμισης.Πρέπει επειγόντως να συνεχιστεί. Ό,τι και να γίνει στην Ευρώπη, εμείς πρέπει επιτέλους να κάνουμε την μεγάλη δημοκρατική μεταρρύθμιση».

Πέρα από την πολιτική του ο κ. Παπανδρέου υπερασπίστηκε και όσα έλεγε το 2009 σημειώνοντας πως «λεφτά υπάρχουν εάν γίνουν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις», αναφερόμενος στη διαφάνεια, το άνοιγμα επαγγελμάτων την πάταξη της φοροδιαφυγής κ.α. Μίλησε ακόμα για μια σκοπίμως παραποιημένη φράση που πολλές φορές την αναμασούν και στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Δεν δίστασε επίσης να υπερασπιστεί και την πρόταση του για δημοψήφισμα ζητώντας διαχρονικά οι πολίτες να γίνουν συμμέτοχοι  στη λήψη αποφάσεων για σημαντικά θέματα της χώρας.

Σε ότι αφορά το πολιτικό στίγμα του κόμματος υπογράμμισε: «Αυτό θα έπρεπε να είναι το διακύβευμα σήμερα. Το πρόγραμμα. Οι βασικές μας κόκκινες γραμμές. Η διαφορά μας με τον κάθε Σαμαρά, τον κάθε Τσίπρα. Ο πυρήνας της ενότητας του προοδευτικού χώρου».

Και συμπλήρωσε:« Προσωπικά αυτά έλεγα πάντα, αυτά επιχείρησα να κάνω και αυτά θα λέω παντού το επόμενο διάστημα. Να μιλάω για αρχές όπως η συμμετοχή του πολίτη, η διαφάνεια, η λογοδοσία, η αλληλεγγύη, κράτος λιτό στην λειτουργία-πλούσιο σε αποτέλεσμα, βιώσιμη παραγωγή πλούτου και δίκαιη αναδιανομή του. Αυτές είναι οι αρχές μου. Αυτά πιστεύω ότι μπορεί η Ελλάδα.  Ήμουν, είμαι και θα είμαι εδώ να τις υπηρετώ. Με τις όποιες επιτυχίες και τα ανθρώπινα λάθη».

Δείτε την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου εδώ

6 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Uncle.K 13:49 05/09/2013

    Τώρα βέβαια άν θα ήταν καλύτερα νά «πρωτοστατίσει», αντί νά αγωνισθεί από τήν Θέση τής αντιπολίτευσης, γιά νά ανατρέψει τά πράγματα καί νά επιβάλλει αντί νά βάζει κόκκινο παντού καί νά μή μπορει καί νά τό μπογιατίζει γαλάζιο τήν επομένη ,με ολο τόν σεβασμό αλλά τό αμφιβάλλω. Σάν πολιτικος μέ πείρα έπρεπε νά γνωρίζεις ότι τό ΠΑΣΟΚ δέν έπρεπε νά γίνουν οί Ελεύθεροι Δημοκράτες τού Σαμαρά όπως γίνεται στήν Γερμανία. Περάσε ένας χρόνος και βάλε καί παρακαλεί τό ΠΑΣΟΚ γιά προγραμματική Συμφωνία. Πρωτοστατισμός έιναι αυτός; Ε Όχι αυτό έιναι κοροϊδία καί πρός τόν εαυτό σάς καί στούς ψηφοφόρους σάς, οποιοι καί νάναι είτε έχουν «πρόβλημα μέ τόν προστάτη» είτε Όχι. Κοιτάτε νά τό αλλάξετε, άν θέλετε νά σάς πάρουν στά σοβαρά, χρησιμοποιάτε τουλάχιστο τήν δύναμη πού έχετε.
    Όπως τό βλέπω ο Σαμαράς παίζει τό ίδιο παιχνίδι μέ σένα καί ξέρεις τί γίνετε όταν τό παραπαίζεις.

  2. Pingback: Η «επόμενη μέρα» στο ΠΑΣΟΚ | Matrix24.GR | Αποκλειστικές ειδήσεις, παραπολιτικά. 05/09/2013

    […] Ευάγγελο Βενιζέλο και τους δύο εν ζωή προκατόχους του Γιώργο Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη να απευθύνουν από κοινού πρόσκληση […]

  3. Οσο και αν μερικοι δεν θελουν να το χωνεψουν, ο Γιωργος ειναι κεφαλαιο για το ΠΑΣΟΚ και την Ελλαδα.

  4. Ν. 22:30 04/09/2013

    Kαι ακόμη έξω από τα σίδερα.Αλλά που θα πάει

  5. Μοναδικος υπεροχος καταλυλικος.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.