ΚΟΣΜΟΣ

Τριτοκοσμικές σκηνές στη γείτονα χώρα

Δεν θα πάνε σχολείο 590 παιδιά λόγω βεντέτας στην Αλβανία

Πεντακόσια ενενήντα παιδιά από την Αλβανία δεν θα πάνε φέτος σχολείο, μένοντας σπίτι, για να γλιτώσουν τη ζωή τους από τις βεντέτες που ταλανίζουν την χώρα.

Δεν θα πάνε σχολείο 590 παιδιά λόγω βεντέτας στην Αλβανία

Ο Γκγιν Μάρκου, υπεύθυνος μιας ΜΚΟ κατήγγειλε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι 590 παιδιά ηλικίας 3 έως 15 δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι τους, φοβούμενα την «εκδίκηση του αίματος». Σύμφωνα με μια παράδοση, που κρατά από τον 15ο αιώνα και τηρείται ιδίως στις ορεινές περιοχές , τα άρρενα μέλη μιας οικογένειας μπορεί να πέσουν θύματα επίθεσης σε περίπτωση βεντέτας, χωρίς να τίθεται ο ηλικιακός παράγοντας ως κριτήριο. Ακόμη και μωρό μερικών μηνών μπορεί να θανατωθεί στο όνομα της εκδίκησης.

Οι αρμόδιες για την εκπαίδευση αλβανικές αρχές είχαν θεσπίσει πέρυσι προγράμματα ατομικής κατ' οίκον εκπαίδευσης για καθένα από τα παιδιά που ζουν αποτραβηγμένα στα σπίτια τους. Σήμερα η υπουργός Παιδείας Λιντίτα Νικόλι δήλωσε προς δημοσιογράφους ότι η κυβέρνηση θα  συνεχίσει να βοηθά αυτά τα παιδιά και στόχος της είναι να τα βοηθήσουν να βγουν έξω από το σπίτι, για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα στο σχολείο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.