ΚΟΣΜΟΣ

Σενάρια εκπαίδευσης τρομοκρατών από τον τουρκικό Τύπο

Εμπλέκουν την Ελλάδα στις επιθέσεις της Αγκυρας

Την Ελλάδα εμπλέκει ο τουρκικός τύπος για τις επιθέσεις που σημειώθηκαν την Παρασκευή το βράδυ σε κτίρια της Ασφάλειας Αγκύρας.

 

Εμπλέκουν την Ελλάδα στις επιθέσεις της Αγκυρας

Τον ισχυρισμό ότι οι δράστες επίθεσης με ρουκέτες στο κτίριο της Ασφάλειας στην Άγκυρα, σχετίζονται με την Ελλάδα, διατυπώνουν τουρικές εφημερίδες.

«Πάλι ήρθαν από την γείτονα» γράφει η Sabah, για τους δύο πρωταγωνιστές της επίθεσης. Ο Καρατάς που σκοτώθηκε τη διάρκεια της καταδίωξης από την αστυνομία, είχε περάσει μεγάλα χρονικά διαστήματα στην Ελλάδα αναφέρει η εφημερίδα. Ο δεύτερος, Σερντάρ Πολάτ, που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της καταδίωξης είχε, σύμφωνα με όσα λένε οι τουρκικές αρχές, εκπαιδευθεί σε στρατόπεδο στο Λαύριο, και ήλθε από την Ελλάδα λίγες μόνο μέρες πριν την εκδήλωση της επίθεσης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύονται, οι δράστες μετέβησαν πεζή στα κτίρια της Ασφάλειας στο Ντίκμεν, όπου χτύπησαν δύο φορές με το ρουκέτες τύπου RPG-7 και στη συνέχεια διέφυγαν, χωρίς να μπορέσουν να χτυπήσουν τρίτη φορά.

Οι ειδικές δυνάμεις εντόπισαν την οδό διαφυγής που είχαν πάρει οι δράστες με την βοήθεια και εκπαιδευμένων σκύλων. Μετά από λίγο, σε επιχείρηση που διήρκεσε δέκα λεπτά όπου συμμετείχε και ελικόπτερο, οι δράστες περικυκλώθηκαν και ακολούθησε ένοπλη συμπλοκή, κατά την οποία ο Καρατάς σκοτώθηκε, ενώ ο Πολάτ τραυματίστηκε.

Στις έρευνες που έγιναν στην περιοχή βρέθηκαν τέσσερα περίστροφα, δύο χειροβομβίδες, 2.280 ευρώ, 2.560 τουρκικές λίρες και δύο πλαστές ταυτότητες. Οι αρχές ανακοίνωσαν ακόμα ότι οι δράστες μετέφεραν τα όπλα τους σε θήκη μπαγλαμά.

Αναλυτές ωστόσο επισημαίνουν ότι το DHKP-C μετέφερε πρόσφατα τις δραστηριότητές του στη Συρία όπου εκπαιδεύεται από την μυστική αστυνομία, την Αλ Μουκχαμπαράτ. «Μια τέτοια «επαγγελματική» βοήθεια σε συνδυασμό με την πολιτική ανοιχτών συνόρων με τη Συρία, της Τουρκίας, δίνει την ευκαιρία στο DHKP-C να κινείται ανενόχλητο μεταξύ Τουρκίας και Συρίας» λέει ο Εμρέ Ουλσού, πρώην σύμβουλος της αστυνομίας σε θέματα τρομοκρατίας.

(Πληροφορίες ΑΜΠΕ)

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.