ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά τον αιφνιδιασμό

Ενδοκυβερνητικός διάλογος για τις... δημοτικές

Μετά την επιβεβαίωση των διαρροών περί αλλαγής του εκλογικού νόμου για τις δημοτικές, το Μαξίμου προετοιμάζει το... διάλογο με το ΠΑΣΟΚ και τους δημάρχους.

Ενδοκυβερνητικός διάλογος για τις... δημοτικές

Στην πλήρη επιβεβαίωση  των δημοσιογραφικών πληροφοριών για αλλαγές στο εκλογικό σύστημα ανάδειξης των δημάρχων, αρχής γενομένης από τις εκλογές του Μαΐου, προέβη χθες η κυβέρνηση. Και πλέον αρχίζουν τα δύσκολα, τόσο στο εσωτερικό της κυβέρνησης όσο και στο μέτωπο των δημάρχων.

Όπως προκύπτει από την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, η Ιπποκράτους δεν είχε προηγούμενη ενημέρωση – τουλάχιστον όχι προσφάτως – για τη βούληση Σαμαρά. Από την άλλη πλευρά, και οι δήμαρχοι ανεξαρτήτως μάλιστα χρώματος εμφανίζονται διχασμένοι, καθώς άλλοι κρίνουν ως ευνοϊκή την αλλαγή, καθώς τους απαλλάσσει ενδεχομένως από το κόστος του να είναι.... κυβερνητικοί υποψήφιοι, άλλοι πάλι εμφανίζονται απολύτως αρνητικοί δεδομένου ότι η τύχη του υποψήφιου δημάρχου αποσυνδέεται πλέον πλήρως από την εκλογική επιτυχία των δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού του.

Πάντως, το Μαξίμου – που χθες εμφανίστηκε ικανοποιημένο από την πρώτη υποδοχή των σχεδίων αλλά και από την αμηχανία του ΣΥΡΙΖΑ – εμφανίζεται έτοιμο να ανοίξει τον κύκλο του επίσημου διαλόγου. Αρχικώς με το... συγκυβερνόν ΠΑΣΟΚ, εν συνεχεία δε με την ΚΕΔΕ.

Το σχέδιο νόμου, που στην πορεία θα εμπλουτιστεί και με διατάξεις που θα εξασφαλίζουν την κυβερνησιμότητα των δήμων και τη δυνατότητα λήψης αποφάσεων ακόμη κι αν ο Δήμαρχος έχει απέναντί του ένα «εχθρικό» δημοτικό συμβούλιο, αναμένεται να έρθει στη Βουλή προς τα τέλη του έτους. Αν βέβαια στην πορεία δεν υπάρξουν ανατροπές...

Επανεπιβεβαίωση από Μιχελάκη

Παρά τις αντιδράσεις που εκφράστηκαν από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάννης Μιχελάκης επέμεινε και σήμερα, μιλώντας στο Mega, ότι το υπουργείο Εσωτερικών βρίσκεται σε διαδικασία επεξεργασίας των σκέψεων του πρωθυπουργού για τις αλλαγές στο εκλογικό σύστημα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Βασικό συστατικό των αλλαγών είναι η ενιαία λίστα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων.

Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ενημερωθεί, δεν έχουν συζητήσει επ' αυτών Σαμαράς - Βενιζέλος δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Προσπαθούν να αποφύγουν το πικρό ποτήρι της ήττας, τόνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημ.Βίτσας.

 

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.