ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Παρακρατικές διασυνδέσεις» καταγγέλλει ο Νίκος Κωνσταντόπουλος

«Θα γυρίσουμε στην εποχή της δολοφονίας Λαμπράκη;»

Λάβρος κατά της Χρυσής Αυγής, αλλά και κατά της κυβέρνησης και του συμβούλου του πρωθυπουργού, Χρύσανθου Λαζαρίδη, εμφανίστηκε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος.

«Θα γυρίσουμε στην εποχή της δολοφονίας Λαμπράκη;»

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ επισήμανε με έμφαση ότι «ο φασισμός είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας». Παράλληλα, διερωτήθηκε με νόημα «αν θα γυρίσουμε στην εποχή της δολοφονίας του Λαμπράκη;» και πρόσθεσε: «όλοι αυτοί οι μηχανισμοί δεν είναι στεγανοί. Η ύπαρξη τέτοιων μηχανισμών που δρουν τόσο προκλητικά στο κέντρο της δημόσιας ζωής δείχνει και παρακρατικές διασυνδέσεις».

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος εξαπέλυσε δριμύτατες βολές κατά της κυβέρνησης, σε ό,τι αφορά τη «θεωρία των δύο άκρων». «Καλλιεργείται σχέδιο αποσταθεροποίησης, δημιουργείται κλίμα πόλωσης. Δεν πρόκειται για παιδιά που παίζουν με τα σπίρτα, όταν γύρω τους είναι εύφλεκτο το τοπίο, είναι συγκεκριμένος σχεδιασμός», είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναψηλαφώντας τα αίτια που οδήγησαν στην ανεξέλεγκτη δράση των νεοναζί και την δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα, ήταν σαφής: «Υπήρξε εφησυχασμός, υπήρξε αυτό που έλεγαν οι δημοσιογράφοι τον 19ο αιώνα, η «ευγενής μας τύφλωσις». Εδώ πρόκειται για ηθελημένη τύφλωση, κάποιοι έκαναν ότι δεν έβλεπαν. Όταν μιλούσαμε για το αβγό του φιδιού, τη δεκαετία του ʼ90 και του 2000, μας έλεγαν ότι είμαστε μακράν της πραγματικότητας», είπε ο κ. Κωνσταντόπουλος, για να προσθέσει: «Δεν είναι μόνο η πρόκληση του νεοναζισμού, αλλά και ο έρπων φασισμός στις καθημερινές λειτουργίες της ζωής μας. Διανοείστε ποιοι σήμερα πρωταγωνιστούν στο δημόσιο βίο της χώρας;».

 «Ασήμαντοι άνθρωποι σε ρόλο εξουσιαστή»

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος ήταν ιδιαίτερα σκληρός σε ό,τι αφορά τον στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Χρύσανθο Λαζαρίδη και τη «θεωρία των δύο άκρων». «Θεωρώ ότι αυτά που λέγονται και καλλιεργούνται ως κλίμα αποσταθεροποίησης και πόλωσης από φορείς της εκτελεστικής εξουσίας, όπως κυβερνητικοί παράγοντες ή συνεργατες του πρωθυπουργού, αυτά όλα στρέφονται εναντίον του κοινοβουλευτισμού και της ομαλής λειτουργίας του πολιτεύματος», επισήμανε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ και συνέχισε: «Δεν θέλω να μιλήσω για τον κ. Λαζαρίδη, θεωρώ ότι πρόκειται για ασήμαντους ανθρώπους που παίζουν το ρόλο του εξουσιαστή». «Είναι αρμοδιότητας άλλων επιστημών», κατέληξε.

 «Σε Συμπληγάδες η Ελλάδα»

Παράλληλα, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, αναφέροντας ότι η χώρα μας βρίσκεται σε Συμπληγάδες, οι οποίες «λειτουργούν αθροιστικά». «Η χώρα μας είναι κρεμασμένη ανάποδα, η κοινωνία αιμορραγεί, ο λαός μας παραδέρνει. Σʼ αυτή την κρίσιμη στιγμή, βρισκόμαστε σε Συμπληγάδες. Από τη μια είναι ο κίνδυνος αποικιοποίησης της δημοκρατίας, μετατροπής της Ελλάδας σε αποικίας χρέους και από την άλλη είναι ο κίνδυνος αποσταθεροποίησης της δημοκρατικής ομαλότητας. Αυτές οι συμπληγάδες λειτουργούν αθροιστικά», είπε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας ο Νίκος Κωνσταντόπουλος υπογράμμισε ότι «επικοινωνιακά ή πρακτόρικα παιχνίδια δεν μπορεί να παίζει κανένας», ενώ σε ό,τι αφορά το διάβημά του προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τόνισε ότι δεν πρόκειται για «δικαστική ή ποινική κίνηση, αλλά για θέμα συνταγματικής λειτουργίας και δημοκρατικής ομαλότητας. «Θα απευθυνθώ στη εισαγγελία του Αρείου Πάγου, θα καταθέσω μία αναφορά, θα την κοινοποιήσω στον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα αναφέρω ότι όσα γίνονται στρέφονται εναντίον της ομαλής λειτουργίας του κοινοβουλευτισμού. Δεν είναι θέμα ποινικό και δικαστικό, αλλά είναι θέμα συνταγματικής νομιμότητας», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.