ΚΟΣΜΟΣ

Άνοδος 7,1% τον Αύγουστο

Ισπανία: Ρεκόρ τουριστών φέτος

Ο αριθμός των ξένων τουριστών που επισκέφθηκαν την Ισπανία αυξήθηκε στα 8,3 εκατομμύρια τον Αύγουστο, σημειώνοντας άνοδο 7,1% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα της περασμένης χρονιάς, σύμφωνα με στοιχεία του ισπανικού υπουργείου Τουρισμού που δόθηκαν στην δημοσιότητα σήμερα.

Ισπανία: Ρεκόρ τουριστών φέτος

 

Τους πρώτους οκτώ μήνες του 2013 ο αριθμός των τουριστών οι οποίοι επισκέφθηκαν τη χώρα της Ιβηρικής αυξήθηκε κατά 4,5% στα 42,3 εκατομμύρια πρόσωπα.

Η μεγαλύτερη αύξηση της προσέλευσης ήταν αυτή των τουριστών από τις σκανδιναβικές χώρες και τη Ρωσία. Περισσότεροι τουρίστες πήγαν επίσης στην Ισπανία από τις παραδοσιακές της αγορές, όπως η Γαλλία και η Βρετανία.

Ο υπουργός Τουρισμού Χοσέ Μανουέλ Σόρια δήλωσε ότι αναμένει η προσέλευση των τουριστών να φθάσει σε ιστορικό υψηλό το 2013. Ο τουρισμός είναι ένας από τους λιγοστούς τομείς της ισπανικής οικονομίας ο οποίος έχει αντεπεξέλθει στην οικονομική κρίση.

Η οικονομία της Ισπανίας αναμένεται να συρρικνωθεί κατά πάνω από -1% του ΑΕΠ της φέτος, ενώ η ανεργία παραμένει σε ένα επίπεδο υψηλότερο από το 26%.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.