MEDIA

Απάντηση της Διοίκησης στις κατηγορίες των γιατρών

Ξέσπασε πόλεμος στο Ταμείο των Δημοσιογράφων

Σφοδρή αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο επιστημονικό προσωπικό και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ.

Ξέσπασε πόλεμος στο Ταμείο των Δημοσιογράφων

Οι γιατροί με επιστολή τους προς όλους τους ασφαλισμένους του Οργανισμού καταγγέλλουν τη διοίκηση για την επιβολή εργασιακού μεσαίωνα σε βάρος τους, καθώς όπως αναφέρουν, εντελώς αιφνιδιαστικά και με απόφαση μόνο του διευθυντή διακόπτεται η ασφάλιση για την παροχή περίθαλψης στον ΕΔΟΕΑΠ ενώ ήδη έχει ξεκινήσει κύμα διώξεων με τις απολύσεις δύο συναδέλφων τους την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου.

Υποστηρίζουν επίσης ότι, από τις 26 Σεπτεμβρίου θα υποστούν νέες μειώσεις στους μισθούς τους ενώ ήδη μετρούν μισθολογικές απώλειες της τάξης του 30% αθροιστικά για τα έτη 2011-2012.

Επιπλέον κάνουν γνωστό, πως βάσει του «νέου αμφιλεγόμενου κανονισμού Υγείας» από το καλοκαίρι απαγορεύεται στους χειρουργούς να υποβάλλουν σε εγχειρήσεις ασφαλισμένους του Οργανισμού.

Οι γιατροί στηλιτεύουν επιπλέον τη στάση του Διοικητικού Συμβουλίου μέλη του οποίου, όπως σημειώνουν, επιτίθενται εναντίον τους με αναρτήσεις στο διαδίκτυο και δημοσιεύματα στον εβδομαδιαίο Τύπο με σχόλια του τύπου «κύκλωμα γιατρών στον ΕΔΟΕΑΠ», «ατασθαλίες» και «μικρομάγαζα».

Το επιστημονικό προσωπικό αντέδρασε στέλνοντας εξώδικο στη διοίκηση, την οποία καλεί να φέρει στοιχεία για τα περί «ατασθαλιών» και την καταγγέλλει για σχέδιο συρρίκνωσης των ιατρικών υπηρεσιών του Οργανισμού.

Η απάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου

Απαντώντας η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ μιλά για αυθαίρετους, ψευδείς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου επισημαίνοντας ότι, η συγκεκριμένη επιστολή των γιατρών τορπιλίζει κάθε έννοια διαλόγου ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού τους καλεί να ανακαλέσουν άμεσα την επιστολή τους και να «αποκαταστήσουν την αλήθεια», προϋποθέσεις τις οποίες θεωρεί απαραίτητες, προκειμένου να ξεκινήσει ο διάλογος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.