ΕΛΛΑΔΑ

Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση

Κρίσιμη εβδομάδα για τις αμυντικές βιομηχανίες

Εντός της εβδομάδας αναμένεται η οριστική απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης στην απαίτηση της Τρόικας για «ξαφνικό θάνατο» στις αμυντικές βιομηχανίες.

Κρίσιμη εβδομάδα για τις αμυντικές βιομηχανίες

Σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς, οι οποίες θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικές για την τύχη των ΕΛΒΟ, ΕΑΣ, ΛΑΡΚΟ.

Έτσι στις 13.00 ο κ.Στουρνάρας αναμένεται να συναντηθεί με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο για την ΕΛΒΟ. Στις 16.00 είναι προγραμματισμένη συνάντησή του με την αναπληρώτρια υπουργό Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά για τα ΕΑΣ και αμέσως μετά θα υπάρχει σύσκεψη με τον  υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ασημάκη Παπαγεωργίου, με θέμα το μέλλον της ΛΑΡΚΟ.

Να σημειωθεί ότι ο  ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέτευξή του στο Έθνος ης Κυριακής δήλωσε πως η Ελλάδα δεν θα μείνει χωρίς αμυντική βιομηχανία, αλλά θα αποκτήσει μια αμυντική βιομηχανία χωρίς «τρύπες», απ΄ όπου χάνεται δημόσιο χρήμα.

Σε σχετική παρέμβασή του από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος την Κυριακή είχε τονίσει πως «όλες αυτές οι θεωρίες και τα σενάρια περί ξαφνικού θανάτου στον ΟΣΕ και στην αμυντική βιομηχανία δεν ισχύουν. Δεν υπάρχει κανένα σενάριο ξαφνικού θανάτου».

Σύμφωνα με την Καθημερινή, για τη ΛΑΡΚΟ προτείνεται μεταξύ άλλων ακόμα και μείωση του αριθμού των εργαζομένων, κυρίως διοικητικών υπαλλήλων κατά 20%, αλλά με διατήρηση των αποδοχών στα σημερινά επίπεδα για τους υπολοίπους.

Για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα προτείνεται ένα λιγότερο γενναιόδωρο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου μέσω της οποίας θα μειωθεί ο αριθμός των εργαζομένων από 850 σε 350 άτομα περίπου.

Πιο δύσκολα είναι τα πράγματα για την ΕΛΒΟ καθώς η εταιρία δεν έχει νέες παραγγελίες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.