ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία

Νεκρός ένας ύποπτος για την επίθεση στην Άγκυρα

Οι τουρκικές αρχές πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν ύποπτο και τραυμάτισαν άλλον ένα, έπειτα από επίθεση με ρουκέτα που σημειώθηκε αργά χθες το βράδυ εναντίον αστυνομικού τμήματος στην Άγκυρα.

Νεκρός ένας ύποπτος για την επίθεση στην Άγκυρα

Οι ύποπτοι πιστεύεται ότι είναι μέλη της ακροαριστερής οργάνωσης Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο (DHKP-C), αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διεύθυνση της Τουρκικής Εθνικής Αστυνομίας.

Το DHKP-C είχε πραγματοποιήσει επιθέσεις στην Άγκυρα, μεταξύ των οποίων μια βομβιστική επίθεση καμικάζι στην αμερικανική πρεσβεία τον Φεβρουάριο από την οποία σκοτώθηκε ο βομβιστής και ένας φρουρός. Κατά τη χθεσινή επίθεση εναντίον του αστυνομικού τμήματος δεν σκοτώθηκε ούτε τραυματίστηκε κανείς.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως οι αρχές εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό στη διάρκεια της νύκτας, αφού οι δράστες διέφυγαν πεζή από τον τόπο της επίθεσης και αντάλλαξαν πυρά με την αστυνομία. Χρησιμοποίησαν εκτοξευτήρα ρουκετών για να πλήξουν δύο κτίρια της αστυνομίας στην περιφέρεια του Ντικμέν, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο ύποπτος που σκοτώθηκε είχε πάρει επίσης μέρος σε μια επίθεση εναντίον των κεντρικών γραφείων του κυβερνώντος κόμματος AKP το Μάρτιο στην Άγκυρα, αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Το DHKP-C είχε αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή, η οποία είχε πραγματοποιηθεί με χειροβομβίδες και φορητό εκτοξευτήρα ρουκετών. Την ίδια ημέρα, είχε γίνει στόχος επίθεσης και το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το DHKP-C είναι μια αντιαμερικανική μαρξιστική οργάνωση, η οποία ιδρύθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και την οποία οι ΗΠΑ και οι Ε.Ε. έχουν περιλάβει στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.