ΚΟΣΜΟΣ

«Βοήθησε η απειλή για προσφυγή στη βία»

Ομπάμα: «Νίκη της διεθνούς κοινότητας» η συμφωνία για τα χημικά της Συρίας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα χαρακτήρισε σήμερα "τεράστια νίκη της διεθνούς κοινότητας" τη συμφωνία η οποία επιτεύχθηκε για την έκδοση απόφασης από τον ΟΗΕ που θα προβλέπει την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου του συριακού καθεστώτος.

Ομπάμα: «Νίκη της διεθνούς κοινότητας» η συμφωνία για τα χημικά της Συρίας

Η δήλωση αυτή του Αμερικανού προέδρου έγινε στο Οβάλ Γραφείο μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της Ινδίας Μανμοάν Σινγκ, λίγες ώρες πριν από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στην οποία θα συζητηθεί το θέμα της Συρίας.

«Ας είμαστε ρεαλιστές. Πιστεύω ότι δεν θα είχαμε φτάσει εδώ χωρίς την απειλή για προσφυγή στη βία» εναντίον του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, συνέχισε ο Ομπάμα ο οποίος την τελευταία στιγμή αποφάσισε να δώσει μια ευκαιρία στη ρωσική διπλωματική πρωτοβουλία για να επιλυθεί η κρίση χωρίς μια στρατιωτική επέμβαση σε βάρος της Δαμασκού.

Ο Ομπάμα παραδέχτηκε ότι υπάρχουν ακόμη ανησυχίες για το κατά πόσο ειλικρινείς είναι οι προθέσεις του Άσαντ αλλά διαβεβαίωσε ότι θα είναι δυνατόν να επαληθευτεί εάν τηρείται η συμφωνία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.