ΚΟΣΜΟΣ

Πρώτη φορά γίνεται δημοπρασία για εν ζωή πρόσωπο

Ο οίκος Κρίστις βγάζει στο σφυρί την ...Κέιτ Μος

Συνολικά 50 έργα με θέμα το διάσημο μοντέλο θα δημοπρατηθούν από τον γνωστό οίκο στις 25 Σεπτεμβρίου στο Λονδίνο.

Ο οίκος Κρίστις βγάζει στο σφυρί την ...Κέιτ Μος

Έργα τέχνης που έχουν ως θέμα το διάσημο τοπ μόντελ Κέιτ Μος θα δημοπρατηθούν στο Λονδίνο στις 25 Σεπτεμβρίου, από τον οίκο δημοπρασιών Κρίστις.

Πενήντα συνολικά έργα, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζουν πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά, κολάζ και φωτογραφίες, με τις υπογραφές διάσημων καλλιτεχνών όπως των Μάριο Τεστίνο, Άννι Λάιμποβιτς, Μάριο Σορέντι, Μέρι Μακ Κάρτνεϊ, Κρεγκ Μακ Ντιν και άλλων, θα διατεθούν στους συλλέκτες, ενώ είναι η πρώτη φορά που ο φημισμένος οίκος αφιερώνει δημοπρασία σε πρόσωπο εν ζωή.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο γερμανός συλλέκτης Γκερτ Έλφερινγκ, ο οποίος δηλώνει ενθουσιασμένος που συμμετέχει σε αυτή τη μεγάλη γιορτή για ένα ζωντανό ίνδαλμα. «Η Κέιτ είναι η απόλυτη μοντέρνα μούσα και έργα της θα δούμε σίγουρα σε μεγάλα Μουσεία και σε σημαντικές κολεξιόν στο άμεσο μέλλον. Άλλαξε τον τρόπο που βλέπουμε τις γυναίκες. Τις ενθάρρυνε να αναδείξουν τη μοναδικότητά τους και να νιώσουν ελεύθερες», δήλωσε ο Έλφερινγκ.

Η Κέιτ Μος, γεννημένη στις 16 Ιανουαρίου του 1974 στην Αγγλία, ανακαλύφθηκε σε ηλικία 14 ετών από μια κυνηγό μοντέλων, στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης. Η καριέρα της ξεκίνησε στα 16, όταν φωτογραφήθηκε για το βρετανικό περιοδικό «The Face». Έγινε το «anti-supermodel» της δεκαετίας, σε αντίθεση με τα «supermodels» της εποχής, όπως η Σίντι Κρόφορντ, η Κλόντια Σίφερ και η Ναόμι Κάμπελ, οι οποίες ήταν γνωστές για τις καμπυλωτές ψηλές σιλουέτες τους.

Έχει κάνει καμπάνιες για τους μεγαλύτερους οίκους μόδας, έχει φωτογραφηθεί για τα μεγαλύτερα περιοδικά μόδας ενώ έχει εμφανιστεί σε πολλά μουσικά βίντεο σημαντικών καλλιτεχνών όπως οι White Stripes, Elton John, Marianne Faithfull, Johnny Cash κ.ά.

Η 39άχρονη βρετανίδα, εκτός από τη μόδα, ασχολείται ενεργά με τη φιλανθρωπία.

Η δημοπρασία θα λάβει χώρα στις 25 Σεπτεμβρίου στο Λονδίνο, ενώ το κοινό θα μπορεί να απολαύσει τα έργα που την απαρτίζουν σε έκθεση, από τις 21 μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Pingback: Ο οίκος Κρίστις βγάζει στο σφυρί την …Κέιτ Μος - Inside News! 14/09/2013

    […] σε έκθεση, από τις 21 μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >> Πηγή: Matrix24.GR | Αποκλειστικές ειδήσεις, […]

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.