ΕΛΛΑΔΑ

Απεργίες μετά τον αγιασμό

Σενάρια άμεσης πολιτικής επιστράτευσης των εκπαιδευτικών

Μετά την ολοκλήρωση των γενικών συνελεύσεων του κλάδου, βρίσκονται σε τροχιά πενθήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων από τη Δευτέρα 16 του μήνα, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα και τις υποχρεωτικές μετατάξεις.

Σενάρια άμεσης πολιτικής επιστράτευσης των εκπαιδευτικών

Παρά τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις του υπουργού Παιδείας ότι η κυβέρνηση δεν θα καταφύγει στη λύση της επιστράτευσης δασκάλων και καθηγητών, οι εξαγγελίες για τις επικείμενες κινητοποιήσεις τους αμέσως μετά τον αγιασμό, δείχνουν να φέρνουν το σενάριο όλο και πιο κοντά.

Το υπουργείο Παιδείας διαμηνύει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά, ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος» το σενάριο της άμεσης επιστράτευσης εξετάζεται πλέον σοβαρά από την ηγεσία του υπουργείου.

Οι καθηγητές είναι έτοιμοι να βάλουν λουκέτο στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης λίγες μέρες μετά τον αγιασμό.

Ήδη, μετά την ολοκλήρωση των γενικών συνελεύσεων του κλάδου, βρίσκονται σε τροχιά πενθήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων από τη Δευτέρα 16 του μήνα, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα και τις υποχρεωτικές μετατάξεις.

Η εικόνα που υπάρχει από τις γενικές συνελεύσεις των τοπικών ενώσεων καθηγητών δείχνει ότι οι εκπαιδευτικοί προσέρχονται με προτάσεις για πενθήμερες απεργίες. Έως χθες το απόγευμα είχαν ολοκληρώσει τις συνεδριάσεις τους 66 ΕΛΜΕ από τις συνολικά 88. Από αυτές, οι 60 υπερψήφισαν την εισήγηση των παρατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς για επαναλαμβανόμενες πενθήμερες κινητοποιήσεις αρχής γενομένης από την 16η Σεπτεμβρίου.

Αυτό σημαίνει πως εάν οριστικοποιηθεί η πρόθεση των εκπαιδευτικών για απεργίες, τα σχολεία θα λειτουργήσουν από τις 11 έως τις 13 Σεπτεμβρίου και εν συνεχεία θα κλείσουν επ' αόριστον.

Σε κάθε περίπτωση η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί τη Δευτέρα 9 του μήνα, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των προέδρων των ΕΛΜΕ στην Αθήνα.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Βασίλης 16:17 07/09/2013

    Από συνέλευση ΕΛΜΕ Χαλκιδικής: 50 της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ και καμιά 30αριά της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς πήραν την απόφαση για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες …. η βάση των καθηγητών δεν πρόκειται να τους ακολουθήσει ….

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.