ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία

Σε θάνατο καταδικάστηκαν οι τέσσερις βιαστές της φοιτήτριας

Εις θάνατον δι' απαγχονισμού καταδικάστηκαν σήμερα οι τέσσερις άνδρες που κρίθηκαν ένοχοι για τον ομαδικό βιασμό και το θάνατο μίας 23χρονης φοιτήτριας στην Ινδία μέσα σε λεωφορείο τον περασμένο Δεκέμβριο.

Σε θάνατο καταδικάστηκαν οι τέσσερις βιαστές της φοιτήτριας

Το περιστατικό είχε προκάλεσε την οργή της διεθνούς κοινής γνώμης, ενώ μαζικές διαμαρτυρίες είχαν ξεσπάσει στη μικρασιατική χώρα.

«Μία ακραία υπόθεση βαρβαρότητας» και ένα «κτηνώδες έγκλημα» που σόκαρε τη συλλογική συνείδηση της κοινωνίας χαρακτήρισε το συμβάν ο δικαστής Γιόγκες Χάνα, ανακοινώνοντας σήμερα την ισόβια ποινή κάθειρξης που επέβαλε στους τέσσερις καταδικασθέντες για το έγκλημα.

Ο δικαστής είπε ότι η υπόθεση χρειάστηκε να αντιμετωπιστεί ως η σπανιότερη των σπανίων υποθέσεων για τις οποίες επιβάλλεται η θανατική ποινή. Οι συνήγοροι των τεσσάρων ανδρών δήλωσαν ότι θα καταθέσουν έφεση επί της ετυμηγορίας και της ποινής στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

«Τώρα η ψυχή της (του θύματος) μπορεί να αναπαυτεί εν ειρήνη», δήλωσε ο αδελφός της φοιτήτριας, ο οποίος βρισκόταν στην αίθουσα του δικαστηρίου. «Προτού πεθάνει είχε πει ότι θα πρέπει να τους κάψουν ζωντανούς για τον τρόπο που την βασάνισαν... Δεν τους άξιζε τίποτα λιγότερο από τον θάνατο», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η 23χρονη εκπαιδευόμενη φυσιοθεραπεύτρια και ένας φίλος της είχαν επιβιβαστεί σε λεωφορείο όπου δέχτηκαν την επίθεση πέντε ανδρών και ενός ανήλικου. Στη συνέχεια, η γυναίκα βιάστηκε κατ΄επανάληψη και κακοποιήθηκε σεξουαλικά με μία μεταλλική ράβδο.

Τα τραύματά της ήταν τόσο σοβαρά ώστε δύο εβδομάδες αργότερα κατέληξε σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης.

Ένας από τους πέντε συλληφθέντες ως ύποπτοι για την επίθεση αυτοκτόνησε τον Μάρτιο στη φυλακή, ενώ τον περασμένο μήνα ο ανήλικος καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση σε σωφρονιστικό ίδρυμα ανηλίκων--η ανώτατη ποινή που μπορεί να επιβληθεί σε ανηλίκους σύμφωνα με τον ινδικό νόμο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.