ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στο Λίβανο

Σε θέσεις μάχης 30.000 μέλη της Χεζμπολάχ

Πανστρατιά έχει κηρύξει στο νότιο Λίβανο η Χεζμπολάχ ενόψει ενός πιθανού στρατιωτικού πλήγματος των ΗΠΑ στη Συρία, όπως γράφει η εφημερίδα Άκμπαρ.

Σε θέσεις μάχης 30.000 μέλη της Χεζμπολάχ

Η πλειονότητα των νέων, που είναι γνωστό ότι ανήκουν στη Χεζμπολάχ, έχουν εξαφανιστεί από τα χωριά και τις πόλεις εδώ και πέντε ημέρες, όμως δεν έχουν αλλάξει τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τα γραφεία του κινήματος και τα φυλάκια, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Ανάλογη είναι η ατμόσφαιρα και στην κοιλάδα Μπεκάα, στα ανατολικά της χώρας, επίσης προπύργιο της Χεζμπολάχ. Σύμφωνα με τους κατοίκους της πόλης Μπάαλμπεκ, οι μαχητές του σιιτικού κινήματος έχουν εξαφανιστεί, αν και κανείς δεν αναφέρεται στο θέμα αυτό.

Επίσης τα κινητά τους τηλέφωνα είναι πλέον απενεργοποιημένα ώστε να μην μπορούν να τους εντοπίσουν.

Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο, εκπρόσωπος της Χεζμπολάχ είπε ότι δεν έχει να κάνει καμία δήλωση σχετικά με το θέμα.

Η εφημερίδα Άκμπαρ αναφέρει επίσης στο σημερινό της φύλλο ότι «ο συριακός στρατός έχει κινητοποιήσει τις μονάδες που δεν συμμετείχαν μέχρι τώρα στις μάχες (με τους εξεγερμένους). Επίσης δημιούργησε μαζί με τη Χεζμπολάχ μια αίθουσα επιχειρήσεων και έθεσε σε άνευ προηγουμένου κατάσταση συναγερμού τις μονάδες της που είναι αρμόδιες για τους πυραύλους».

Σύμφωνα με τον Ουάνταχ Σαράρα, καθηγητή κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Λιβάνου και συγγραφέα του βιβλίου «Το κράτος Χεζμπολάχ», το σιιτικό κίνημα μετρά 30.000 μαχητές, εκ των οποίων περίπου 800 με 1.200 έχουν πολεμήσει στην Κουσέιρ και τη Χομς στο πλευρό του συριακού στρατού.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.