ΕΛΛΑΔΑ

Την επισκευάζουν δεκατέσσερα χρόνια!

Τα Χριστούγεννα ανοίγει η Μητρόπολη Αθηνών

Χριστούγεννα ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες του ο Καθεδρικός Ναός της Αθήνας, αφού όπως φαίνεται η μετασεισμική «οδύσσεια» της μητρόπολης μπαίνει στην τελική της ευθεία.

Τα Χριστούγεννα ανοίγει η Μητρόπολη Αθηνών

Δεκατέσσερα χρόνια μετά τον σεισμό της Αθήνας που «πλήγωσε» τον Καθεδρικό Ναό, μετατρέποντας τον σε ένα αντιαισθητικό εργοτάξιο γεμάτο σκαλωσιές εντός και εκτός, οι εργασίες για την επισκευή του, ολοκληρώνονται.

Σύμφωνα με το dogma.gr, μέσα στο επόμενο διάστημα οι εργασίες που έχουν να κάνουν με την στατικότητα του κτιρίου, τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και την εν γένει επισκευή των ζημιών που άφησε ο σεισμός και ο χρόνος στο κτίριο, βρίσκονται στο τελικό στάδιο.

Μέχρι το τέλος του χρόνου, οι σκαλωσιές που κρύβουν τον Ναό εξωτερικά εδώ και 14 χρόνια, θα απομακρυνθούν, ενώ στο εσωτερικό του θα γίνουν οι αλλαγές εκείνες που χρειάζονται ώστε να γίνει ξανά λειτουργικός.

Ακόμα δύο χρόνια εργασιών

Για τα επόμενα δυο χρόνια, ειδικοί συντηρητές και αγιογράφοι θα αναλάβουν να συντηρήσουν και να επαναφέρουν τις επίσης «πληγωμένες» τοιχογραφίες του Ναού, που εκτός από την φθορά του χρόνου και την κάπνα από τα κεριά και τα καντήλια, έχουν υποστεί σημαντικές φθορές από τις ρηγματώσεις που άφησε πίσω του ο σεισμός.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.