ΚΟΣΜΟΣ

Καιρού επιτρέποντος

Την Δευτέρα η ανέλκυση του Costa Concordia

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί θεωρητικά σε 7 με 8 ώρες.

Την Δευτέρα η ανέλκυση του Costa Concordia

Η ανέλκυση του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, το οποίο ναυάγησε πριν από περισσότερο από ενάμιση χρόνο κοντά στις ακτές του ιταλικού νησιού Τζίλιο, θα αρχίσει στις 07:00 ώρα Ελλάδος την Δευτέρα "αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν", δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Ρώμη ο επικεφαλής της ιταλικής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας Φράνκο Γκαμπριέλι.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η τελική "απόφαση θα ανακοινωθεί την Κυριακή στις 14:00" τοπική ώρα (15:00 ώρα Ελλάδος).

Αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν η ανέλκυση του κρουαζιερόπλοιου αναμένεται να αρχίσει την αυγή τη Δευτέρα και να ολοκληρωθεί θεωρητικά 7 με 8 ώρες αργότερα, διευκρίνισε ο ίδιος.

Μόλις αρχίσει η διαδικασία αυτή "δεν θα μπορούμε να την σταματήσουμε καθώς η δύναμη της βαρύτητας είναι τεράστια", εξήγησε ο Νοτιοαφρικανός Νικ Σλόαν, ειδικός διεθνώς σε θέματα ανέλκυσης πλοίων ο οποίος εργάζεται για την αμερικανική Titan, εταιρεία η οποία έχει επιφορτιστεί μαζί με την ιταλική Micoperi με την επιχείρηση αυτή.

Ο Σέρτζιο Τζιρότο, υπεύθυνος του σχεδίου αυτού για λογαριασμό της Micoperi, δεν θέλησε να διευκρινίσει αν επικρατεί αισιοδοξία ή όχι σχετικά με την επιτυχία της επιχείρησης αυτής: "ως μηχανικοί συνηθίζουμε να σκεπτόμαστε λογικά, είμαστε ήρεμοι όσον αφορά το σχέδιο από τεχνικής άποψης".

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.