ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αύριο η απολογία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Τι λέει το κατηγορητήριο για το σκληρό πυρήνα της Χρυσής Αυγής

Τον σκληρό πυρήνα που είχε αναλάβει κατά την κατηγορία τη διεύθυνση της οργάνωσης περιγράφουν οι ανακριτές, οι οποίοι συνέταξαν τα κατηγορητήρια βάσει των οποίων απολογούνται αύριο οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Τι λέει το κατηγορητήριο για το σκληρό πυρήνα της Χρυσής Αυγής

Σε αυτό μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι:

«Εσύ δε υπό την ιδιότητα του μέλους της στενής ηγετικής ομάδας της οργανώσεως και του Βουλευτού της Χρυσής Αυγής , διηύθυνε αυτήν, παρέχων διαταγές, οδηγίες και εντολές προς τα μέλη της οργανώσεως, ελέγχων απολύτως τη δράση αυτής και ενεργών προς επίτευξη των παράνομων σκοπών της, όπως ανωτέρω αυτοί αναλυτικώς παρατίθενται".

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο επικεφαλής ήταν ο Νίκος Μιχαλολιάκος με υπαρχηγό τον Χρήστο Παππά οι οποίοι έδιναν τις εντολές τις οποίες «κατέβαζαν προς τα κάτω» οι βουλευτές κάθε περιφέρειας που αποτελούσαν τον σκληρό ηγετικό πυρήνα,. Κάτω από τους βουλευτές , σύμφωνα με τις αρχές, υπήρχαν οι βουλευτές οι οποίοι είχαν το ρόλο του περιφερειακού διοικητή και στους οποίους αναφέρονταν οι τοπικοί πυρηνάρχες, δηλαδή οι επικεφαλής των τοπικών οργανώσεων όπως παραδείγματος χάριν της Νίκαιας ή του Περάματος.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το κατηγορητήριο το καταστατικό επιβεβαιώνεται πλήρως από τον τρόπο δράσης στην υπόθεση της Νίκαιας όπου μετά τη δολοφονία φέρεται ο Ρουπακιάς να ενημερώνει τον Πατέλη (επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης της Νίκαιας), εκείνος το βουλευτή Λαγό και εκείνος με τη σειρά του τους Μιχαλολιάκο και Παναγιώταρο. Όπως αναφέρει μάλιστα ακολούθησε ένα μπαράζ τηλεφωνημάτων μεταξύ χαμηλόβαθμων στελεχών.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.