ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλη έρευνα

Τι φοβούνται περισσότερο οι Γερμανοί

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος τους.

Τι φοβούνται περισσότερο οι Γερμανοί

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της ασφαλιστικής εταιρείας R+V, που διενεργείται από το 1992 κάθε χρόνο, η ευρωπαϊκή κρίση χρέους ανησυχεί τους Γερμανούς περισσότερο από ο,τιδήποτε άλλο.

Σε ποσοστό 68%, όπως προκύπτει από την δημοσκόπηση αυτή, οι Γερμανοί ιεραρχούν την οικονομική κρίση ως την σημαντικότερη αιτία ανησυχίας τους. Το αντίστοιχο ποσοστό ήταν το 2012 κατά πέντε μονάδες υψηλότερο.

Ακολουθεί ο φόβος για την αύξηση του πληθωρισμού και του κόστους διαβίωσης, με ποσοστό 61%, ο οποίος έχει επίσης υποχωρήσει ελαφρά από πέρυσι.

Στην τρίτη από την τέταρτη θέση έχει ενισχυθεί η ανησυχία για τις φυσικές καταστροφές, πιθανότατα λόγω των εκτενών καταστροφών από πλημμύρες που έπληξαν πρόσφατα τις ανατολικές περιοχές τις χώρας.

Αύξηση σημείωσε και ο φόβος για την φροντίδα στην τρίτη ηλικία, ενώ περίπου 36% των Γερμανών ανησυχεί για τον κίνδυνο ανεργίας. Το 32% των ερωτηθέντων δήλωσε ακόμη ότι ανησυχεί για την κατάσταση στην Συρία.

Την ίδια ώρα ωστόσο η ανησυχία ότι οι πολιτικοί δεν είναι ικανοί να διαχειριστούν τα προβλήματα των πολιτών βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο από το 2001, με το 45% των ερωτώμενων να δηλώνουν ότι τους απασχολεί το θέμα.

Αισιόδοξοι και απαισιόδοξοι

Επιπλέον, όπως προκύπτει από την έρευνα, οι κάτοικοι της πρώην Ανατολικής Γερμανίας για πρώτη φορά δεν εμφανίζονται περισσότερο φοβισμένοι από εκείνους των δυτικών περιοχών, ενώ οι πιο αισιόδοξοι Γερμανοί κατοικούν στο Βερολίνο και στην Θουριγγία.

Αντιθέτως, οι πιο απαισιόδοξοι είναι οι κάτοικοι της Σαξονίας-Άνχαλτ, του Μεκλεμβούργου - Δυτικής Πομερανίας, του Βρανδεμβούργου και της Βαυαρίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.