ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έρευνα διέταξε ο Αβραμόπουλος

Υπάρχουν χρυσαυγίτικοι θύλακες στο στρατό;

Υπό εξέταση τελεί από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκο εμπλοκή εν ενεργεία στελεχών των Ειδικών Δυνάμεων με μέλη της Χρυσής Αυγής, έπειτα από εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Υπάρχουν χρυσαυγίτικοι θύλακες στο στρατό;

Αφορμή στάθηκε δημοσίευμα του «Βήματος», όπου στέλεχος της οργάνωσης καταμαρτυρεί πως υπάρχουν ομάδες κρούσης οι οποίες έχουν την ικανότητα «να χτυπούν σαν ένοπλες οργανώσεις αντάρτικου πόλης, τηρώντας κανόνες συνωμοτικότητας».

Η σύσταση των ομάδων αυτών δίνει μεγάλη βαρύτητα στην εκπαίδευση που, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, χρησιμοποιούν ως εκπαιδευτές πρώην και ενεργά μέλη των ΟΥΚ, των ΛΟΚ κι άλλων ειδικών μονάδων, ενώ μεγάλος αριθμός των συμμετεχόντων στις εν λόγω ομάδες της Χρυσής Αυγής προέρχεται από τις ειδικές δυνάμεις.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε ρητά πως αναμένει να αποδώσει καρπούς η διερεύνηση της υπόθεσης και να καταλογισθούν ευθύνες όπου υφίστανται.

Την ίδια ώρα, εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τις 32 δικογραφίες που απέστειλε στη Δικαιοσύνη ο υπουργός Δημοσίας Τάξης Νίκος Δένδιας έδωσε στον εισαγγελικό λειτουργό κ. Βουρλιώτη η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Γκουτζαμάνη.

Όσον αφορά στην πολιτική διάσταση του θέματος, τη σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών αναμένεται να ζητήσουν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την προσεχή Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας και ο Φώτης Κουβέλης, καθώς διαμορφώνεται κοινό μέτωπο των πολιτικών δυνάμεων υπερβαίνοντας τις πολιτικές διαφορές.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.