ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έληγε την Κυριακή

Παρατείνεται μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου η υποβολή του Ε9

Παρατείνεται μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου η διορία για την ηλεκτρονική υποβολή από χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων του εντύπου Ε9.

Παρατείνεται μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου η υποβολή του Ε9

Σύμφωνα με πληροφορίες η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών προσανατολίζεται στην παράταση μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία προκειμένου να διευκολύνει τους ιδιοκτήτες ακινήτων καθώς και τους λογιστές που μέχρι τις προηγούμενες μέρες υπέβαλαν φορολογικές δηλώσεις.

Υποχρέωση υποβολής του ηλεκτρονικού εντύπου έχουν οι φορολογούμενοι οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους την 1η Ιανουαρίου 2013 αγροτεμάχια. Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να επικαιροποιήσει όλα τα στοιχεία για αγροτεμάχια προκειμένου να καταστεί δυνατή η επιβολή του νέου Ενιαίου Φόρου Ακινήτων από το επόμενο έτος

Το Ε9 θα πρέπει να υποβάλουν και οι φορολογούμενοι που το 2012 είχαν αλλαγές στα ακίνητα περιουσιακά στοιχεία τους, προκειμένου να δηλώσουν τα στοιχεία των ακινήτων που πώλησαν, αγόρασαν ή απέκτησαν με γονική παροχή ή κληρονομιά καθώς και για να τροποποιήσουν ορισμένα από τα ήδη δηλωθέντα στοιχεία των ακινήτων τους, λόγω αλλαγών στα τετραγωνικά μέτρα, στα ποσοστά συνιδιοκτησίας, στα εμπράγματα δικαιώματα (απόκτηση ή μεταβίβασης ψιλής κυριότητας ή επικαρπίας) κ.λπ.

Σημειώνεται ότι οι φορολογούμενοι με εκτάσεις γης σε περιοχές εκτός σχεδίου καθώς και όσοι είχαν μεταβολές στην ακίνητη περιουσία τους το 2012 πρέπει να δηλώσουν έως και 13 νέα στοιχεία για τα ακίνητά τους, στο Ε9 του έτους 2013, το οποίο υποχρεωτικά θα υποβάλουν ηλεκτρονικά εντός του Σεπτεμβρίου, μέσω ειδικής εφαρμογής του συστήματος TAXISnet. Οι φορολογούμενοι πρέπει να συμπληρώσουν τα νέα αυτά στοιχεία σε πρόσθετα πεδία που έχουν δημιουργηθεί στην ηλεκτρονική δήλωση Ε9, χωρίς να χρειαστεί να δηλώσουν από την αρχή όλα τα ακίνητά τους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.