ΥΓΕΙΑ

Από τον ΕΟΠΥΥ

Σε κινητικότητα 10.000 εργαζόμενοι στην Υγεία

Νέο κύμα κινητικότητας έρχεται για γιατρούς, διοικητικούς και παραϊατρικό προσωπικό του ΕΟΠΥΥ, αλλά και των Κέντρων Υγείας.

Σε κινητικότητα 10.000 εργαζόμενοι στην Υγεία

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης προκειμένου να δημιουργήσει ένα ενιαίο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, μετακινεί εργαζόμενους από όλες τις δομές της χώρας.

Σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία» πρόκειται να μετακινηθούν περίπου 10.000 εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ αλλά και ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας τους επόμενους τρεις μήνες, καθώς το επόμενο κύμα κινητικότητας θα αφορά στην Πρωτοβάθμιας Φροντίδα Υγείας.

Σε καθεστώς κινητικότητας μπαίνουν έως το τέλος του χρόνου γιατροί, διοικητικοί υπάλληλοι αλλά και παραϊατρικό προσωπικό των μονάδων υγείας του ΕΟΠΥΥ καθώς και εργαζόμενοι στα Κέντρα Υγείας του ΕΣΥ. Το υπουργείο Υγείας και η διοίκηση ΕΟΠΥΥ έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν στην ενοποίηση των μονάδων υγείας του φορέα με τα Κέντρα υγείας και τα περιφερειακά ιατρεία του ΕΣΥ ώστε να δημιουργηθεί ένα ενιαίο δίκτυο. Στο πλαίσιο αυτό θα αλλάξουν θέση εργασίας οι 10.000 εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ αλλά και εκείνοι των δομών του ΕΣΥ.

Οι εργαζόμενοι αναμένεται να μείνουν εκτός για μικρό χρονικό διάστημα με το 75% του μισθού τους, ώστε η μετάβαση να μην επηρεάσει την παροχή υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς και ειδικά των περιφερειακών μονάδων όπου οι κάτοικοι δεν έχουν πρόσβαση σε νοσοκομεία.

Βέβαια ο κίνδυνος κατά τη διάρκεια της κινητικότητας είναι να μείνουν κάποιες μονάδες για ένα διάστημα χωρίς προσωπικό κάτι που φαίνεται να αποτελεί πονοκέφαλο και για την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Πάντως, σύμφωνα με το δημοσίευμα, φαίνεται να τη γλιτώνουν από το μέτρο της κινητικότητας 600 διοικητικοί υπάλληλοι λόγω αντικειμένου. Πρόκειται για αυτούς που ασχολούνται με διαδικασίες όπως παροχές, συντηρήσεις, ιατρικά μηχανήματα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.