ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σίγουρα νέα μέτρα

Έρχεται μαχαίρι σε μισθούς ΔΕΚΟ και αστυνομικών

Ο δεύτερος γύρος διαπραγματεύσεων με την τρόικα,  φέρνει νέα μέτρα, είτε το παραδέχεται η ελληνική πλευρά, είτε όχι. Μεταξύ αυτών, η εφαρμογή ενιαίου μισθολογίου σε όλο το δημόσιο, με αποτέλεσμα νέες μειώσεις μισθών σε συγκεκριμένες ομάδες εργαζόμενων, μεταξύ των οποίων οι αστυνομικοί και οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ.

Έρχεται μαχαίρι σε μισθούς ΔΕΚΟ και αστυνομικών

Σύμφωνα με την εφημερίδα RealNews, η Τρόικα είναι αποφασισμένη να ζητήσει, μαζί με τα υπόλοιπα μέτρα, εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου με τις επακόλουθες μειώσεις εκεί που σήμερα δεν εφαρμόζεται. Το  μέτρο αφορά στο 40% της  μισθοδοσίας του Δημοσίου, και στο στόχαστρο μπαίνουν κυρίως οι μισθοί των εργαζόμενων στις ΔΕΚΟ.

Παράλληλα, οι δανειστές ζητούν μειώσεις στους μισθούς των ενστόλων, κυρίως των αστυνομικών, μαζί με τις μειώσεις στις συντάξεις που δεν εφαρμόστηκαν από την προηγούμενη επίσκεψη των δανειστών.

Παράλληλα βέβαια, οφείλει να κλείσει και όλες τις υπόλοιπες «τρύπες» όπως να κλείσει της ΕΑΣ και την ΕΛΒΟ, να απολύσει 11.000 δημοσίους υπαλλήλους και να μειώσει συντάξεις και εφάπαξ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.