ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εισοδήματος και ΦΑΠ

Έρχονται κατασχέσεις για όσους δεν πλήρωσαν φόρους

Με e-mail το υπουργείο Οικονομικών προειδοποιεί τους φορολογούμενους που ξέχασαν να πληρώσουν είτε το φόρο εισοδήματος, είτε τον φόρο ακίνητης περιουσίας.

Έρχονται κατασχέσεις για όσους δεν πλήρωσαν φόρους

Συγκεκριμένα με το ηλεκτρονικό μήνυμα, ο φορολογούμενοι καλούνται να τακτοποιήσουν εντός 15 ημερών την ληξιπρόθεσμη οφειλής τους και ενημερώνονται ότι, εάν δεν το πράξουν, θα λαμβάνονται εναντίον του όλα τα προβλεπόμενα «διοικητικά, αναγκαστικά, διασφαλιστικά και λοιπά μέτρα», δηλαδή κατασχέσεις εισοδημάτων, καταθέσεων και ακινήτων ή κινητών περιουσιακών στοιχείων του.

Παράλληλα ειδοποιητήρια άρχισαν να στέλνονται και στους οφειλέτες του ΙΚΑ που χρωστούν εισφορές έως 31 Δεκεμβρίου 2012. Οι πρώτοι 7.000 οφειλέτες του ΙΚΑ που έλαβαν το ειδοποιητήριο καλούνται εντός 20 ημερών να προχωρήσουν σε ρύθμιση των χρεών τους.

Τα e-mail κατευθύνθηκαν στους φορολογούμενους που δεν πλήρωσαν εμπρόθεσμα, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2013, την 1η ή τη 2η δόση του φετινού φόρου εισοδήματος ή την 2η δόση του ΦΑΠ για τα έτη 2011 και 2012 ή τη δόση της ρύθμισης για τα ληξιπρόθεσμα χρέη.

Στο email αναφέρονται τα εξής: «Σας υπενθυμίζουμε ότι, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στα ηλεκτρονικά αρχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών την 30/09/2013, εκκρεμούν οφειλές σας, οι οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες , επειδή δεν καταβάλατε στις προβλεπόμενες προθεσμίες τα ποσά των δόσεων που αντιστοιχούν σε αυτές. Παρακαλούμε να φροντίσετε για την τακτοποίηση των οφειλών σας εντός 15 ημερών από την έκδοση της ειδοποίησης αυτής. Για την άμεση ενημέρωσή σας σχετικά με τις οφειλές σας, το είδος, το ποσό και τη Δ.Ο.Υ. στην οποία είναι βεβαιωμένες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή στο myTAXISnet

«Προσωποποιημένη Πληροφόρηση» και στη συνέχεια «Στοιχεία οφειλών εκτός ρύθμισης» από την αρχική ιστοσελίδα της Γ.Γ.Π.Σ. www.gsis.gr ή να επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση».

Στο τέλος του ηλεκτρονικού μηνύματος αναφέρεται: «Προσοχή :Για τις οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, ο Προϊστάμενος της αρμόδιας για την είσπραξη της οφειλής Δ.Ο.Υ. δύναται να λαμβάνει όλα τα προβλεπόμενα κατά την κείμενη νομοθεσία διοικητικά, αναγκαστικά, διασφαλιστικά και λοιπά μέτρα».

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.