ΚΟΣΜΟΣ

Κινδυνεύει το μέλλον της βασίλισσας!

Κακός οιωνός, αλεπού έφαγε τα κοράκια του Μπάκιγχαμ

Τρίζει ο θρόνος της Βασίλισσας Ελισάβετ! Μια αλεπού τρύπωσε στο παλάτι του Μπάκιγχαμ και έφαγε 2 από τα 6 κοράκια, που αποτελούν σύμβολο του βρετανικού στέμματος.

Κακός οιωνός, αλεπού έφαγε τα κοράκια του Μπάκιγχαμ

Το περιστατικό συνέβη τον περασμένο Μάιο, αλλά δημοσιοποιήθηκε μόλις τις τελευταίες ημέρες, για να μην επικρατήσει πανικός.
Μία αλεπού κατάφερε και μπήκε στον πύργο και έφαγε δύο από τα κοράκια. Τα κοράκια που αποδήμησαν η Τζούμπιλι και ο Γκριπ, όπως λέγονταν -η Τζούμπιλι είχε δωρηθεί πέρυσι στον Πύργο με αφορμή το Ιωβηλαίο της Ελισάβετ, εξού και το όνομά της. Ο αριθμός των κορακιών είχε πέσει έτσι στα έξι, το «όριο ασφαλείας». Η αλεπού διέφυγε, γλιτώνοντας την τιμωρία των, παραδοσιακά, μάλλον αυστηρών αρχών του Πύργου. Τον χρόνο της ανακοίνωσης, οι υπηρεσίες του Πύργου είχαν αντικαταστήσει τα δύο νεκρά κοράκια με νέα πουλιά, όπως αναφέρει ο Guardian.

Η παράδοση θέλει τον βασιλιά Κάρολο τον Β', που κυβέρνησε τον 17ο αιώνα, να προέβλεψε πως ο βρετανικός θρόνος θα μείνει σταθερός όσο υπάρχουν κοράκια στον Πύργο του Λονδίνου. Διέταξε έτσι, υποτίθεται, να υπάρχουν πάντα τουλάχιστον έξι κοράκια ως «όριο ασφαλείας» στο συγκρότημα, η γνωστότερη λειτουργία του οποίου ήταν φυλακή.

Στην πραγματικότητα, ιστορικοί θεωρούν πως ο θρύλος ξεκίνησε πολύ αργότερα, τον 19ο αιώνα. Αν και προφανώς κανείς Βρετανός δεν τον παίρνει τοις μετρητοίς, τα κοράκια στον Πύργο του Λονδίνου λαμβάνουν βασιλική περιποίηση από τις υπηρεσίες του μνημείου και αποτελούν μία από τις ατραξιόν για τους τουρίστες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.