ΚΟΣΜΟΣ

Εναέριο «έμφραγμα»

Δεκάδες πτήσεις ακυρώθηκαν στη Γαλλία

Δεκάδες πτήσεις ακυρώθηκαν στη χώρα εξαιτίας απεργιακής κινητοποίησης των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Δεκάδες πτήσεις ακυρώθηκαν στη Γαλλία

Οι υπάλληλοι αντιδρούν στην απόφαση της ΕΕ για συγκεντροποίηση του ελέγχου του ευρωπαϊκού εναέριου χώρου.

Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Γαλλίας DGAC ανέφερε ότι η κινητοποίηση αυτή επηρέασε κατά κύριο λόγο πτήσεις εσωτερικού αλλά και αυτές προς την Ισπανία, την Πορτογαλία και τη Βόρεια Αφρική, αλλά και πτήσεις διαμέσου του γαλλικού εναέριου χώρου αναμενόταν να επηρεαστούν.

Από τις αεροπορικές εταιρίες ζητήθηκε να ακυρώσουν το 10% των πτήσεών τους για σήμερα, διευκρίνισε η DGAC σε ανακοίνωσή της. Η εταιρία χαμηλού κόστους Ryanair ανακοίνωσε ότι ακύρωσε 87 πτήσεις.

Η απεργία αυτή ήταν η δεύτερη από τον Ιούνιο που κήρυξαν τα συνδικάτα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πρωτοβουλία Ενιαίος Ευρωπαϊκός Ουρανός της ΕΕ. Η μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση του κλάδου πάντως USAC-CGT δεν συμμετείχε στην κινητοποίηση, μειώνοντας την απήχησή της.

Η ΕΕ αναφέρει ότι η συγκεντροποίηση του εναέριου χώρου θα μειώσει την κυκλοφορική συμφόρηση και τις αναποτελεσματικότητες οι οποίες στοιχίζουν στις επιχειρήσεις των αεροπορικών μεταφορών και στους επιβάτες 5 δισεκ. ευρώ το χρόνο.

Όμως πολλοί εργαζόμενοι στον κλάδο φοβούνται πως οι νέες συνθήκες θα οδηγήσουν σε δυσχερέστερες εργασιακές συνθήκες και περικοπές θέσεων εργασίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.