ΚΟΣΜΟΣ

Πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα

Δύο νεκροί από την κακοκαιρία στη Βρετανία

Ένα κορίτσι 17 ετών και ένας 50χρονος έχασαν τη ζωή τους από την άνευ προηγουμένου κακοκαιρία που πλήττει τη Μεγάλη Βρετανία στην ανατολική και νότια περιοχή της.

Δύο νεκροί από την κακοκαιρία στη Βρετανία

Η ανήλικη σκοτώθηκε όταν ένα δέντρο ξεριζώθηκε και έπεσε πάνω στο τροχόσπιτό της, την ώρα που αυτή κοιμόταν, ενώ ο 50χρονος καταπλακώθηκε ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό του. Από το απόγευμα της Κυριακής, δε, αγνοείται η τύχη ενός 14χρονου στο Έσσεξ, ο οποίος παρασύρθηκε από την τρικυμιώδη θάλασσα την ώρα που έκανε σερφ με έναν φίλο του και οι αρχές είναι σχεδόν βέβαιες για τον πνιγμό του.

Η σφοδρή καταιγίδα με κύριο χαρακτηριστικό τους ισχυρούς ανέμους προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση περιοχών με αποτέλεσμα περισσότερα από 220.000 σπίτια να βρεθούν χωρίς ρεύμα.  Στο αεροδρόμιο του Χίθροου ακυρώθηκαν 130 πτήσεις. Σοβαρά προβλήματα υπήρξαν και στα αεροδρόμια του Γκάτουικ, του Στάνστεντ, του Λούτον, του Σάουθεντ. Εκτός λειτουργίας τέθηκε το σιδηροδρομικό δίκτυο στη νότια Βρετανία. Εκπρόσωπος της εταιρίας σιδηροδρόμων δήλωσε ότι η λειτουργία του δικτύου θα αποκατασταθεί το νωρίτερο αύριο. Σε άλλες πόλεις, τουλάχιστον 6.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, όταν κλαδιά δένδρων έκοψαν καλώδια του ηλεκτρικού ρεύματος και πολλοί δρόμοι αποκλείστηκαν.

Προβλήματα και στη Γαλλία

Στη δυτική και βόρεια Γαλλία 75.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα όταν κόπηκαν καλώδια του ηλεκτρικού ρεύματος.

Η Επιχείρηση Ηλεκτρισμού έχει κινητοποιήσει συνεργεία της από χθες στις περιοχές που απειλούνται από την καταιγίδα και σήμερα εστάλησαν ενισχύσεις από άλλες πόλεις προκειμένου να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση. Οι άνεμοι φυσούν με ταχύτητα έως 139 χλμ. την ώρα στην Βρετάνη, σύμφωνα με τη γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία η οποία προβλέπει ενίσχυση των ανέμων στη βόρεια περιφέρεια της χώρας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.