ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Για τους βουλευτές της

Η ώρα του εφέτη ανακριτή για τη Χρυσή Αυγή

Αντίστροφα πλέον αρχίζει να μετρά ο χρόνος για τους τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι θα περάσουν σύντομα με την ιδιότητα του κατηγορούμενου το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου.

Η ώρα του εφέτη ανακριτή για τη Χρυσή Αυγή

Το πρώτο βήμα έγινε με την θετική ψήφο της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής για την άρση ασυλίας τριών βουλευτών (Γ. Γερμενή, Ευστ.Μπούκουρα και Παν. Ηλιόπουλου) και το πράσινο φως θα ανάψει αύριο η Ολομέλεια του Κοινοβουλίου. Μετά την απόφαση αυτή οι βουλευτές έχουν πια την τύχη των ... κοινών θνητών, που δεν καλύπτονται πίσω από τις προστατευτικές μπάρες κανενός είδους ασυλίας.

O εφέτης - ανακριτής, που θα οριστεί με την απόφαση της Ολομέλειας του Εφετείου της Πέμπτη το πρωί, αφού μελετήσει τη δικογραφία που θα του διαβιβάσουν οι συνάδελφοί του Σπύρος Γεωργουλέας και Χρήστος Παπακώστας, είναι ο κυρίαρχος στην εξέλιξη των ερευνών. Εκείνος μένει να αποφασίσει αν θα προχωρήσει στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, σε βάρος των τριών βουλευτών για το κακούργημα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, εκείνος θα επιλέξει αν πρέπει να ακολουθήσει την οδό της αποστολής κλήσεων προς απολογία στους κατηγορούμενους και κυρίως εκείνος μαζί τον αρμόδιο εισαγγελέα θα αποφασίσει -όταν φτάσει η ώρα - για την περαιτέρω ποινικής τους μεταχείριση. Αν δηλαδή τα πρόσωπα αυτά, που θα συμπληρώσουν τον κατάλογο των κατηγορουμένων, με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας, τους υπερασπιστικούς τους ισχυρισμούς και την εν γένει προσωπικότητά τους πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι ή να κριθούν προσωρινά κρατούμενοι. Μέχρι την ημέρα εκείνη πάντως, οι δύο ανακριτές στο Πρωτοδικείο της Αθήνας θα έχουν κλείσει τον πρώτο κύκλο των κατηγορουμένων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Σήμερα, απολογείται ένας ακόμα κατηγορούμενος για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ενώ αύριο καλείται να δώσει εκ νέου εξηγήσεις ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης ο κατά ομολογία του φυσικός αυτουργός της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα,Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος έχει ήδη κριθεί προσωρινά κρατούμενος για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.