ΕΛΛΑΔΑ

Εγκύκλιος του ΥΔΜΗΔ

Σύστημα ελέγχου ωραρίου σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες

Την καθιέρωση ενιαίου συστήματος ελέγχου σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, μέσω της εγκατάστασης ηλεκτροψηφιακού μηχανισμού σήμανσης (σε όσες δεν τον έχουν ήδη) επιβάλλει με εγκύκλιό του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σύστημα ελέγχου ωραρίου σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες

Η ορθή τήρηση του ωραρίου εργασίας και η ίση μεταχείριση των υπαλλήλων του δημοσίου βρίσκεται στο επίκεντρο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Γι αυτό το λόγο ζητά από τους φορείς να ενημερώσουν αναφορικά με το σύστημα ελέγχου τήρησης του ωραρίου που διαθέτουν και χρησιμοποιούν και να αποστείλουν τις απαντήσεις τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] το αργότερο έως και την 8η Νοεμβρίου 2013. Επισημαίνεται δε ότι «για τον λόγο αυτό, θα πρέπει οι φορείς, που δε διαθέτουν ηλεκτρονικό-ψηφιακό μηχανισμό σήμανσης, να προχωρήσουν άμεσα στην εγκατάστασή του, δεδομένου ότι αποτελεί το πλέον αξιόπιστο σύστημα ελέγχου, και να ενημερώσουν σχετικά την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου στην ως άνω αναφερόμενη ηλεκτρονική διεύθυνση».

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η μη τήρηση του ωραρίου από τον υπάλληλο και η παράλειψη του προϊσταμένου να ελέγχει την τήρησή του είναι πειθαρχικό παράπτωμα το οποίο θέτει τον υπάλληλο αυτοδίκαια σε αργία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.